'Una mare i un pare ho són les 24 hores del dia'

19 mayo 2017 16:24 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

- Feu 8 anys de trajectòria. Què ha passat fins ara?, hi ha hagut canvis, innovacions...?

- Les possibles innovacions sempre van enfocades a noves activitats que es puguin dur a terme i habitualment són de caràcter anual. En són exemples la Setmana Mundial de la Lactància, el Dia Internacional de la Infància, el Dia Internacional de les Famílies i la Setmana Mundial del Part Respectat. A partir d’aquí és on innovem. Intentem portar experts i entesos en les diferents temàtiques per dur a terme aquestes conferències. A banda de tot això, nosaltres duem a terme reunions periòdiques per donar suport en el que és la maternitat i la paternitat en el terme de Reus i voltants.

- Quanta gent s’hi arriba a implicar?

- Com a sòcies som prop de 10 persones. Pel que fa a la implicació, com no és necessari ser soci, setmanalment pot variar. En un acte poden ser 5 persones i en un altre esdeveniment en particular poden vorejar les 120 persones.

- Quin tipus d’activitats duen a terme a Mareus?

- Les activitats que realitzem són setmanals, poden venir les famílies que vulguin amb els fills o algun acompanyant. Es desenvolupen una sèrie de xerrades i, tot i que proposem un tema en concret, no vol dir que aquest obligatòriament s’hagi de treballar. Si apareixen inquietuds durant el procés de parla, podem treballar-les sense arribar a parlar del tema pactat. És a dir, hi ha una llibertat per a tots i un consens. És més important que aquella preocupació surti a la llum.

- També poden sorgir inquietuds que propiciïn una xerrada, llavors?

- Exacte. En aquest cas, fem una presentació seriosa, fins i tot. I si cal, també donem informació complementària.

- El teixit de mares està informat o sobreinformat?

- Avui dia ningú està desinformat. Hi ha molta informació, però a vegades aquesta no és la veraç. Més que guiar, el que volem donar és aquest suport, aquesta xarxa de mares i pares que és la que manca una mica a la societat.

- En aquest cas, com us visibilitzeu?

- Tenim un racó a les xarxes socials, com ara Facebook. Allà expliquem tot el que duem a terme i algunes informacions que volem que arribin a la gent. També tenim fulletons on expliquem i anem repartint. Tot i això, trobem que després de 8 anys, no se’ns coneix del tot. És el que volem canviar.

- Clar, perquè la vostra filosofia mai ha canviat i abordeu totes les etapes de la maternitat...

- Mai ha canviat, exacte. Som essencialment els mateixos. I ens ocupem d’informar i compartir experiències tant amb les mares que estan a punt de ser-ho, que ho estan sent i amb les que ja han tingut fills. I és que una mare i un pare ho són les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Cal no oblidar que tenir els rols de pare i mare és essencial. Són pilars en l’educació del fill.

- Quin és el seu al·licient?

- Totes les activitats que duem a terme en conjunt les fem amb persones amb l’experiència de ser mares. Haver format un teixit de pares i mares enforteix aquesta xarxa d’informació, i dóna una multiplicitat de dades que s’ha d’aprofitar i ajuda molt la gent. A més, és tot presencial, que és important, però a més també estem disponibles per telèfon per poder resoldre qualsevol dubte o apaivagar inseguretats. Val a dir, que som una organització sense ànim de lucre i que tot el temps que dediquem a Mareus és totalment voluntari, el compatibilitzem amb les feines. Volem que la gent sàpiga que no estan sols.

- Què opinen des de Mareus que hi hagi mares que no volen tenir fills?

- Que són totalment lliures d’escollir. No seríem coherents amb la nostra filosofia si hi anéssim en contra. És la decisió d’algú i és totalment respectable. No hi ha altra, és una persona.

Comentarios
Multimedia Diari