Más de Reus

Una nit màgica a Capçanes

La Nit de les Garnatxes. Vins i gastronomia es retrobaran el divendres 3 de maig a partir de les 23 hores al celler de la DO Montsant

SÍLVIA FORNÓS

Whatsapp
Els xefs Arnau Bosch, Diego Campos i Rubén Campos. FOTO: Alba Mariné

Els xefs Arnau Bosch, Diego Campos i Rubén Campos. FOTO: Alba Mariné

El Celler de Capçanes reviurà una nit màgica el pròxim divendres 3 de maig. La bodega celebrarà la 13a edició de la Nit de les Garnatxes. Vins i gastronomia són els protagonistes de la vetllada, que cada any reuneix un miler de persones al celler de la DO Montsant. «És un esdeveniment singular en el món del vi perquè el públic degusta els quatre terrers del nostre territori», explica Joan M. Sabaté, gerent del Celler de Capçanes. En aquesta línia, el president del celler, Luis Miguel Molina, afegeix que «la Nit de les Garnatxes és un prestigi molt gran per al món del vi, la restauració, la música i l’art». 

Una vegada més, els restaurants de Cambrils amb Estrella Michelin, Rincón de Diego i Can Bosch, són els artífexs de les tapes que maridaran els vins del celler. L’elecció de les creacions culinàries ha tingut lloc aquesta setmana, amb la presència de crítics gastronòmics i premsa, al restaurant Rincón de Diego. 

Garnatxa Argila: Tàrtar de tomàquet, ànec fumat, romesco d’all negre i nachos. (Rincón de Diego) FOTO: ALBA MARINÉ

Les garnatxes dels quatres terrers diferents de Capçanes (Panal, Calissa, Argila i Llicorella) són la font d’inspiració per als reconeguts xefs. «Estem contents de participar en aquesta nit tan especial amb l’elaboració de les tapes que mariden els vins», explica Rubén Campos, del restaurant Rincón de Diego. En aquesta ocasió, la Garnatxa Argila es maridarà amb un tàrtar de tomàquet, ànec fumat, romesco d’all negre i nachos; i la Garnatxa Panal estarà acompanyada per una tapa de Caviar de wagyu, cremós de formatge, ceba caramel·litzada i vinagreta de fruits vermells.

Garnatxa Panal: Caviar de wagyu, cremós de formatge, ceba caramel·litzada i vinagreta de fruits vermells. (Rincón de Diego) FOTO: ALBA MARINÉ

«Primer pensem en el vi i després en les tapes que puguem elaborar per a mil persones, que agradin a tothom i siguin fàcils de transportar. Això és el que conjuguem», afegeix. En cada edició, el llistó està més alt. «Cada any estem més preparats, adquirim experiència i el resultat és millor», assegura Rubén Campos. 

La innovació és un ingredient clau juntament amb productes de primera qualitat. Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch, valora que «la Nit de les Garnatxes és una forma d’apropar el vi i la gastronomia. És sorprenent reunir mil persones a Capçanes per degustar tapes i beure vi».

Garnatxa Calissa Humus mediterrani, sardina fumada, escuma d’escabetx de musclos i sèsam garapinyat. (Can Bosch) FOTO: ALBA MARINÉ

Un Humus mediterrani, sardina fumada, escuma d’escabetx de musclos i sèsam garapinyat és la tapa que maridarà amb la Garnatxa Calissa, mentre que la Licorella ho farà amb un Cheesecake salat amb codony de remolatxa cuita a la sal i nous de pecan.
 

l Garnatxa Licorella Cheesecake salat amb codony de remolatxa cuita a la sal i nous de pecan. (Can Bosch) FOTO: ALBA MARINÉ

A banda de les Garnatxes, durant aquesta nit màgica també es podran degustar els vins Mas Donís Blanc, Mas Donís Rosat, i Mas Donís Negre; i el vi dolç Pansal Del Calàs. Enguany, la DO Pla de Bages és la denominació d’origen convidada, i estarà representada pels cellers Abadal, Oller del Mas, Can Serra dels exibis Viticultors i Celler Sanmartí.

Música i art
La Nit de les Garnatxes també és una ocasió especial que té com a protagonistes la música y l’art. En l’apartat musical, l’artista convidat és Gerard Quintana, mentre que en l’artístic ho són la pintora i il·lustradora cambrilenca Nuri Mariné i Mari Pena, filla de Capçanes, que ha dedicat la seva vida a l’agricultura combinada amb l’afició a la fotografia. Els amants del món del vi, la cultura i l’art troben en la Nit de les Garnatxes una experiència singular. 

Temas

Comentarios

Lea También