Una nit per premiar la 'vitalitat ciutadana' a Reus

Crònica. Els Guardons de la Ciutat marquen l’inici de les festes, tot i que d’una manera «excepcional i diferent» per la Covid-19

22 septiembre 2020 05:40 | Actualizado a 23 septiembre 2020 09:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El lliurament dels Guardons de la Ciutat per la Festa Major de Misericòrdia es va dur a terme ahir dilluns al saló de plens de l’Ajuntament de Reus d’una manera «excepcional i diferent», segons paraules del batlle de la capital del Baix Camp, Carles Pellicer, qui va introduir l’acte. Es tracta d’un dels esdeveniments «més emblemàtics» del programa d’aquests dies amb l’objectiu de premiar la «vitalitat ciutadana».

I és que la cita es va realitzar a porta tancada per als veïns i veïnes de la vila. Una escena poc habitual quan es tracta d’una festa, però habitual en el context actual. Amb la conducció del periodista Marc Càmara, la trobada va donar veu als diversos representants de les entitats distingides. Amb tot, el moment més especial de la vetllada va arribar amb el nomenament d’Antoni Pont Amenós com a fill adoptiu de la ciutat.

Mencions honorífiques

Quant a les mencions honorífiques i des de l’Associació Cultural Bonsai Baix Camp Reus, Vicenç Campos va manifestar que «aquest és un moment molt especial per a l’entitat, tot just quan arribem als 25 anys de trajectòria». En aquest sentit, cal remarcar que és habitualment per Misericòrdia quan l’associació celebra la seva exposició anual.

Tot seguit, va prendre la paraula un dels fundadors del Cineclub del Centre de Lectura, Venanci Bonet, qui va comentar algunes de les iniciatives dutes a terme durant la celebració del seu cinquantenari. «Més enllà de les projeccions, hem fet xerrades i cursos formatius, així com una trobada de cineclubs de Catalunya», va apuntar.

L’entitat Biela Club 600 Clàssics Històrics va ser una altra de les distingides. Al capdavant, el seu president, Joan M. Llorens, va agrair que l’acte de lliurament dels Guardons es pogués celebrar «tot i el context actual, generat per la pandèmia». L’agrupació ha organitzat ral·lis i concentracions de vehicles.

Per la seva banda, la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, una entitat amb 465 anys documentats d’història, va rebre la seva distinció. En aquest cas, la Medalla de la Ciutat. El clavari Francesc Pardo, en nom de la Junta de Govern de l’entitat, va instar els polítics «escoltar el poble» en referència a l’Antic Testament i a Salomó. Després de la seva intervenció, el comunicador Marc Càmara va donar pas al nomenament de l’empresari Pont com a fill adoptiu. Nascut a Tàrrega el 1934, fa més de 60 anys que viu a la capital del Baix Camp. Una etapa «feliç», tal com la va definir, a partir dels trets característics de la seva terra d’acollida. Aquests són, entre altres, «l’emprenedoria» i la «suma d’esforços». Per tot plegat, va assegurar, «viure a Reus imprimeix caràcter».

Mantenir viva l’activitat social

Aquesta va ser una idea que va reiterar Pellicer en la recta final de l’acte de lliurament dels Guardons de la Ciutat d’enguany. L’alcalde va repetir que les distincions atorgades, «no són sinó l’exemple de l’empenta i la vitalitat de la nostra estimada ciutat».

En aquesta línia, va apel·lar al conjunt de la ciutadania reusenca per tal que aquesta mantingui viva l’activitat social i associativa. Només d’aquesta manera, va preveure, es podrà deixar enrere la crisi sanitària actual.

La vetllada al saló de plens va ser amenitzada pel músic local Albert Galcerà amb diferents peces instrumentals interpretades amb un piano. Per endavant, quatre dies d’actes diversos, adreçats a tots els públics i en cinc indrets de Reus, ompliran l’agenda lúdica i festiva de Misericòrdia 2020.

Comentarios
Multimedia Diari