Una òptica de Reus envia més de 600 ulleres graduades a Gàmbia

Joan Martra, de Martra Visions, i la seva filla van viatjar el passat mes de setembre al país africà per fer entregar del material recollit. També van aprofitar la seva estada per realitzar més de 500 revisions visuals

19 mayo 2017 17:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ara farà uns 10 anys en Joan Martra viatjava a Guinea Equatorial. Era la primera vegada que visitava Àfrica i en va quedar tan meravellat que va decidir que algun dia hi tornaria. Però d’aquesta segona visita tenia clar que no seria per plaer sinó per mirar d’aportar el seu granet d’arena per ajudar al país. I l’ocasió li va arribar el passat setembre de la mà del projecte solidari Fandema inclòs dins del programa de l’organització MBOLO.

Sense fer soroll però de forma constant, des de Martra Visions van començar una campanya de recollida d’ulleres graduades de segona mà. Amb l’ajuda i col·laboració del Bar Campus van aconseguir recollir més de 200 ulleres fruit de les donacions desinteressades dels ciutadans. A aquest carregament, a més a més, també s’hi van sumar les més de 400 ulleres de sol completament noves i de gran qualitat que li van fer arribar les marques Bollé, Cébé i Lotus. La primera part de la feina ja estava enllestida després de revisar les més de 600 unitats perquè totes estiguessin en perfecte estat i amb la seva pertinent capsa i camussa.

Després va venir el viatge a Gàmbia. En Joan Martra, la seva filla, Thais Martra, estudiant a l’Institut Martí Franquès de Tarragona, i la Virgínia García, l’òptica de Martra Visions, van volar per fer quelcom més que repartir les ulleres. I és que els tres van aprofitar la seva estada al poblat de Tujereng per realitzar més de 500 revisions visuals per la població gambiana que ho desitgés amb només 10 dies. “L’experiència va ser tot un èxit perquè vam poder ajudar a persones molt necessitades de totes les edats”, recorda Joan Martra, que també destaca que “ens van acollir amb el braços oberts i ens agraïen en tot moment que els estiguéssim ajudant”.

Per tot plegat, i un cop de tornada a Reus, el mateix Joan explica que la col·laboració amb el país africà no serà puntual. De fet, assegura que ja té previst tornar a Gàmbia el pròxim mes de febrer per portar, com a mínim, una cinquantena d’ulleres fetes a mida pels casos no resolts el setembre i per fer seguiment dels casos tractats.

Per acabar, des d’Òptica Martra Visions volen agrair tot el suport rebut per part dels ciutadans que han contribuint en aquesta experiència totalment altruista i recorden que es poden seguir donant ulleres tan a la tenda com al mateix Bar Campus, ambdós ubicats al carrer Sant Llorenç de Reus.

 

Comentarios
Multimedia Diari