Una segona vida per als llibres a Reus

La ciutat acull la nova Llibreria Re-Read amb una filosofia clara de consum, la qual ofereix i adquireix llibres de segona mà a preus assequibles

19 mayo 2017 15:28 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El carrer del Vent de Reus està d’enhorabona, ha obert un nou comerç d’allò més útil. Es tracta d’un local de la franquícia Re-Read, una mena de llibreria focalitzada en la venda de volums de segona mà a preus assequibles. L’objectiu, com és natural, és donar-li una segona vida als llibres. I és que com bé diu un dels propietaris, Sergi Navarro, «molts cops, ni tan sols els fem malbé. Per tenir-los a casa agafant pols, millor que els aprofiti un altre».

L’establiment és d’allò més característic. Amb música de piano de fons es respira tranquil·litat. A més, una filera de butaques antigues, que descansa al fons, aporta una estètica més adient a una biblioteca que no pas a un espai comercial. Això, però, no suposa quelcom negatiu. És un tret que, segons remarca Navarro, convida la gent a entrar. «Hi ha hagut cops en què molts clients, sense conèixer el nostre funcionament, m’han preguntat si els llibres es llogaven», riu l’emprenedor. Molts s’han sentit atrets per la novetat, doncs, però també per la seva estètica. Val a dir, que al bell mig del negoci, hi ha una antiga màquina de premsa.

Navarro i el seu soci, Pere Roca, duen el negoci, que ja havien obert a Tarragona el mes d’agost amb el mateix segell. «La rebuda va ser molt bona i això ens va animar a emprendre aquí. Venem llibres d’entre 2 i 10 euros tot depenent del número que agafis. En el cas de ser només un, seran tres euros. Si n’agafes dos, cinc i si són cinc, seran deu euros», detalla. Els preus estan fixats, ja poden ser de coberta dura o no. Qualsevol tipologia de llibre pot encabir-se dins la Llibreria Re-Read, fins i tot alguns DVD comptats, de caràcter més simbòlic, però.

«El que no acceptem són enciclopèdies, perquè avui dia amb Internet s’han quedat fora d’ús i preferim quelcom útil que es pugui aprofitar», justifica el llibreter. Val a dir, que un dels gèneres que han aplegat amb més abundància a la botiga és el narratiu. «Les quantitats són grans. Folgadament, passem de la seixantena d’unitats i més!», diu.

Un nínxol de mercat

Si un client vol portar un llibre seu, només s’ha d’adreçar a la botiga del carrer del Vent i entregar-lo. «En aquest cas, nosaltres acostumem a comprar-los per un mòdic preu de 20 cèntims, una quantitat simbòlica», puntualitza. D’aquesta manera, omplen un nínxol de mercat a la ciutat. Malgrat tot, des de la llibreria deixen palès que al mercat del llibre «venim a sumar, complementar allò que ja existeix».

«A Reus, a banda d’alguna iniciativa puntual i el mercat de Brocanters dels caps de setmana, no hi havia quelcom fix d’una naturalesa semblant», argumenta Navarro. La filosofia de la reutilització, doncs, torna a calar a la ciutat. Fa un temps va ser en l’àmbit de la roba, i ara en el món del llibre.

Un altre al·licient que se suma al fons compilat per a la botiga és la gran varietat de públic «de totes les edats i maneres». «El fet que sigui extens, ens aporta un material d’una franja àmplia de gustos que sempre varia», conclou Navarro.

Comentarios
Multimedia Diari