Una sentència del Jutjat Social de Reus desaprova la supressió de la paga extra als treballadors de l'Ajuntament

CCOO es congratula de la resolució judicial, originada per una demanda del comitè d'empresa

ACN

Whatsapp
Foto: ACN

Foto: ACN

Una sentència interpreta que la supressió de la paga extra al personal de l'Ajuntament de Reus vulnera el Conveni internacional per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals. Comissions Obreres (CCOO) es congratula que una nova sentència, en aquest cas del Jutjat Social de Reus, doni de nou la raó als treballadors declarant el seu dret a percebre la part proporcional de la paga extraordinària de Nadal de 2012. Segons informa CCOO, aquest cop es tracta d'una demanda del comitè d'empresa a favor del personal laboral de l'administració. "Aquesta és una més de l'enorme reguitzell de sentències que declaren el dret a cobrar la part meritada de la paga extraordinària del 2012", diu CCOO.

Segons el comunicat del sindicat, la novetat d'aquesta sentència és la fonamentació que fa el jutge en base a la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans, i concretament del Conveni per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals. El jutge interpreta, segons CCOO, que "el salari forma part dels béns i drets objecte de propietat del treballador" i, per tant, "l'impagament d'una paga extra és una expropiació que s'ha d'ajustar al que dicta la llei, respectant les garanties establertes". En l'opinió de CCOO, el jutge argumenta que "en el cas que ens ocupa el Reial Decret Llei que dictava la supressió de la paga extra no complia les exigències legals establertes pel Conveni internacional esmentat".

CCOO i el seu gabinet tècnic jurídic es feliciten per aquesta sentència. "Afegeix més arguments a la il·legalitat que va significar la supressió de la paga extra de Nadal de 2012 per a centenars de milers de treballadors i treballadores de l'administració i de les empreses públiques", es conclou des de CCOO.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También