Una trentena de portadors, a l’espera del primer rugit del Lleó petit de Reus

Aquest proper dissabte es presenta el nou element del Seguici Festiu petit amb una festa a la plaça del Mercadal

20 septiembre 2018 16:01 | Actualizado a 20 septiembre 2018 21:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Lleó petit de Reus ja és una realitat. La nova creació de l’artista Manel Llauradó, amb la corona obra de Siat Sans, es donarà a conèixer aquest dissabte en una festa a la plaça del Mercadal. La cita és a les 11.30 h, però just abans, a les 11.00 h, el Lleó de Reus iniciarà una cercavila des del Campanaret fins al carrer de Monterols, on s’iniciarà un diàleg entre els dos felins del seguici de la ciutat. 

A partir d’aleshores, la presentació del nou element del Seguici Festiu petit ja és una incògnita i una sorpresa. Els trenta portadors del Lleó petit acompanyaran la sortida de la bèstia de l’ajuntament, com ja van fer, en el seu moment, l’Àliga petita i el Basilisc petit. Precisament, l’Àliga petita, juntament amb la Mulasseta seran les dues padrines del Lleó petit i seran presents, també, en l’acte de presentació d’un element que fa mesos que es va gestant al taller de Manel Llauradó. Els qui l’han vist asseguren que té la mirada innocent, però l’estil i solemnitat del Lleó de Reus.

Per parlar de la creació de la bèstia, però, cal recordar la pila de projectes que han fet falta per recaptar fons per fer-lo possible. Es tracta d’una aposta ambiciosa i que haurà costat més de 9.000 euros. La peça, de 30 kg i  2,05 metres d’alçada amb corona inclosa, s’ha finançat a través d’una campanya de venda de samarretes i tot tipus  d’objectes de marxandatge creats per la colla del Lleó de Reus.  Dins el curiós catàleg de propostes, hi va haver 12 cartells d’edició limitada i unes 300 samarretes amb el disseny de la reusenca Aina Martín. Tot per poder fer possible el Lleó petit.

En el vessant artesanal han col·laborat les mans expertes de l’escultor Manel Llauradó, el qual també ha creat altres elements del Seguici infantil, com ara l’Àliga i el Basilisc petits. Estrenar la nova bèstia, però, no té a veure amb una efemèride de la colla, sinó que com ja han dit altres cops alguns dels membres del Lleó de Reus «era una assignatura pendent» i els infants ja ho demanaven. «Va ser un projecte que havia quedat guardat en un calaix», va dir també el cap de colla del Lleó de Reus, Josep Lluís Rius. 

La nova joguina dels menuts

La resposta dels infants en assabentar-se que el Lleó tindria una versió menuda va crear una onada d’il·lusió i va provocar que més de 200 nens i nenes es presentessin voluntaris per formar part de l’agrupació de portadors. Malgrat tot, es va haver de ser una selecció acurada, molts no arribaven a l’alçada i edat adequades. Així doncs, els portadors del Lleó petit seran dos nens i nenes  d’entre vuit i dotze anys i la colla infantil estarà formava per una trentena d’infants. 

La corona elaborada per Siat Sans va tenir una altra trajectòria pel que fa a la creació. A finals de maig la Fira Centre Comercial va anunciar la seva contribució de 2.000 euros amb el cost d’aquesta peça tan característica en el Lleó de Reus, que també durà el petit.  L’acord també va incloure la cessió d’espais del complex comercial i la disposició d’un punt de distribució de marxandatge de la colla de la bèstia per poder vendre i sumar finançament. 

Segons va explicar la pròpia joiera Siat Sans en roda de premsa, la corona està inspirada en la que du el Lleó gran, «però tindrà detalls únics», ja que segons va afegir estaria formada per una armadura de fil amb planxes de llautó i pedres acolorides, entre altres elements. La implicació de la també creadora dels elements d’orfebreria del Gegant Carrasclet i la corona de l’Àliga petita s’ha traduït en un esforç considerable que va emmarcar «en un mes o mes i escaig de feina, ja que no em puc dedicar al 100%». 

La cua del Lleó petit es troba orientada al costat contrari que la del gran. L’aparença és més aviat semblant a la d’un cadell i la coreografia del ball canviarà una mica. El Lleó petit també comptarà amb una banda de músics pròpia, formada per quatre membres. Hi haurà tres grallers i un timbaler.   

Comentarios
Multimedia Diari