Una vintena de dones víctimes de violència masclista s'empoderen a Reus amb el projecte 'Connecta't'

L'objectiu és que superin aquesta situació i no tornin a ser víctimes en un futur

13 agosto 2019 10:05 | Actualizado a 23 agosto 2019 10:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Divuit dones víctimes de violència masclista han participat des de gener fins al juny, de manera voluntària, del projecte municipal «Connecta't», organitzat des de l’any 2016 per la Regidoria de Benestar Social al Casal de les Dones. L’objectiu és facilitar a les participants eines d’empoderament, per tal d’enfortir les seves potencialitats i millorar la seva xarxa social.

La majoria de les participants han assistit amb regularitat a les sessions, d'una hora i mitja de durada, impartides per una treballadora social i una educadora social de la Regidoria de Benestar Social que treballen durant tot l’any amb aquest col·lectiu.

Per tal d'oferir una atenció més personalitzada, les participants s’han dividit en dos grups. Un dels quals, format per dones de procedència marroquina amb dificultats idiomàtiques, ha comptat amb el suport de la mediadora intercultural de la Regidoria de Benestar Social. Tot i això, algunes de les activitats han estat conjuntes, com la xerrada «Relacions sanes. Curar-se abans de tenir una nova parella», que va impartir la psicòloga de la Regidoria de Benestar Social; la ruta del Modernisme de Reus amb guia, organitzada per la Regidoria de Projecció de Ciutat, i dues sessions de tècniques d’autodefensa.

Entre altres temes, s'han fet sessions sobre consciència del feminisme i de gènere; estereotips romàntics i de parella; assertivitat i planificació del futur.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que «aquest projecte ajuda que les dones que han patit violència masclista superin aquesta situació i no tornin a ser víctimes en un futur».

Pròximament, d’octubre a desembre, està previst que es tornin a realitzar entrevistes a les dones víctimes de violència masclista amb qui s’està treballant des de la Regidoria de Benestar Social, per tal de determinar les participants d’aquest projecte en l’edició de gener a juny de 2020.

Comentarios
Multimedia Diari