Una vintena de productors participaran en la 22a edició de la Festa de l’Oli Nou DOP Siurana

La plaça de la Llibertat tornarà a ser l’epicentre de la fira, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de novembre

09 noviembre 2018 09:41 | Actualizado a 09 noviembre 2018 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus tornarà a viure la primera fira de l’oli nou de tot Catalunya. 17 productors de la Denominació d’Origen Protegida Siurana plantaran els seus estands a la plaça de la Llibertat els propers 16 i 17 de novembre per «presentar en societat l’oli d’enguany». És el que diu el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, per definir la Festa de l’Oli Nou. 
Una fira que, enguany, es marca com a objectiu superar els 32.000 litres d’oli dispensats durant l’edició passada. Un rècord absolut en les 21 edicions que fins ara s’han celebrat de l’esdeveniment. Una xifra que, si el temps acompanya, no sembla descabellat d’assolir. Galceran recorda que «en els darrers anys la tendència és a l’alça». 

Segons els experts, enguany l’oli és elegant, equilibrat i complex. S’hi noten aromes de carxofa, poma i tomàquet i el picant, l’amarg i el dolç estan perfectament casats. «Un oli d’excel·lent qualitat» assegura Galceran, tot i que reconeix que enguany la collita ha estat curta. 
La fira, més enllà de la possibilitat d’adquirir l’oli nou i de degustar-lo durant el tradicional esmorzar el dissabte al matí, ofereix enguany un reguitzell d’actes paral·lels que ajuden a comprendre la cultura de l’oli, molt vinculada al territori. Des de tastos per a xiquets i adults, a jornades tècniques sobre els beneficis del seu consum, fins a nous usos, com la cocteleria. Les demostracions de cuina en directe i la música també seran presents en la fira. 

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, destaca les jornades tècniques sobre el producte en el marc de Nutrisalt, una iniciativa de l’Ajuntament de Reus i que compte amb el recolzament d’altres institucions de l’àmbit agroalimentari. El batlle destaca que «posem en valor l’oli i analitzem com avança, com evoluciona en els àmbits de la investigació i la recerca. I tot plegat en un ambient festiu on volem reconèixer la tasca dels pagesos». De fet, Pellicer agraeix la col·laboració dels municipis de les rodalies per poder fer possible l’esdeveniment. 

Aquest diumenge, Riudoms
Si bé és cert que la de Reus és la primera fira que aglutina tots els productors de la DOP Siurana, durant els caps de setmana previs és habitual que d’altres municipis i poblacions del Camp de Tarragona comencin a tastar l’oli nou en festes i fires. 
Si la setmana passada va ser el torn de Mont-roig del Camp, aquest diumenge, dia 11 de novembre, és el torn de Riudoms. 
L’any passat, per la fira de Riudoms, hi van passar prop de 2.000 persones, una xifra que, de nou si el temps acompanya, no es descarta superar enguany. 

La fira de Riudoms està organitzada per la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Riudoms i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i d’altres entitats del municipi. 

Comentarios
Multimedia Diari