Unió de Pagesos afirma que la Generalitat posarà en marxa un pla contra els robatoris de garrofa

El sindicat reclama més presència policial per evitar els furts i controls en la traçabilitat

27 mayo 2021 15:34 | Actualizado a 27 mayo 2021 15:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Unió de Pagesos ha afirmat que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s'ha compromès a reforçar els controls als magatzems de cara a la propera collita de garrofa per lluitar contra els robatoris d'aquest producte des de fa anys. El Departament s'hi va comprometre en una reunió telemàtica aquest dimecres, segons ha indicat el sindicat. UP també ha assegurat que la Generalitat es va comprometre a incrementar la coordinació amb els agents rurals i els Mossos d'Esquadra abans que comenci la collita i, a mitjà termini, a articular la normativa necessària que permeti augmentar el grau de control en la traçabilitat.

Unió de Pagesos reclama a l'administració mesures efectives contra els robatoris de garrofa des de fa anys, i preveu que la campanya d'enguany encara pot ser més complicada si no hi ha una solució contra l'allau de robatoris a les finques. El sindicat alerta que les garrofes sostretes són comprades per empreses que les introdueixen al circuit de l'alimentació humana o per a l'alimentació animal.

L'augment de la demanda de garrofa ha comportat una valoració molt important del fruit aquesta campanya. La darrera cotització de llotja de Reus va ser d'entre 0,79 i 0,83 euros el quilo, però hi ha hagut operacions al voltant d'un euro el quilo. "Aquestes bones perspectives de mercat, però, s'han vist truncades pel greu problema dels robatoris", ha lamentat el sindicat.

Comentarios
Multimedia Diari