Unió de Pagesos omple de cartells la seu de Casa Ametller a Reus per denunciar 'la seva mala praxi'

Membres del sindicat han dut a terme una acció de protesta a la botiga del carrer Ample, difonent missatges com ‘Prou d’agressions al sector agrari’ o ‘Prou d’enganyar als consumidors'. Responsables de l'establiment, per la seva banda, han afirmat que tot ve d'unes promocions que han engegat i que asseguren que "són normals i habituals"

08 julio 2017 10:18 | Actualizado a 08 julio 2017 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Passaven les onze del matí i totes les atencions se centraven en la seu de Casa Ametller ubicada al carrer Ample de Reus. Unió de Pagesos ha convocat una concentració de protesta per denunciar que el grup “banalitza els productes de l’horta i fruita fresca”, referint-se a les seves promocions de regals.

Representants del sindicat han empaperat l’exterior de l’establiment amb cartells reivindicatius que deixaven veure missatges com ‘Prou d’enganyar als consumidors’, ‘Prou d’agressions al sector agrari’, ‘Deixeu de banalitzar els productes agraris o ‘No sou pagesos. Sou comerciants’.

Així ho ha posat de relleu aquest dissabte Josep Carles Vicente, responsable d'Organització del sindicat. “No entenem que aquests productes es puguin regalar, perquè tot té un preu. Això és una mala praxi”, afirmava Vicente. De fet, critica que ja van posar el crit al cel fa ben poc amb una promoció de tres quilos de préssecs per dotze euros. “I ara ofereixen una caixa de fruita per dotze. Estan dient a la gent que aquests productes no valen res, els estan banalitzant i tracten malament el nostre sector”,  ha insistit.

Vicente s’ha mostrat convençut que “aquest no és el camí a seguir”, i ha lamentat que “el sector de la fruita, a Lleida, està patint molt”. Tot i així, la protesta s’ha fet a Reus perquè a Lleida no hi ha cap establiment de Casa Ametller. “Ho denunciarem a tot arreu on calgui fer-ho”, ha afegit Vicente.

Els fets han aixecat expectació i han obligat a baixar la persiana del comerç durant una estona.

‘Una promoció normal i habitual’

Responsables de l’establiment de Casa Ametller, per la seva banda, han mostrat la seva sorpresa davant l’acció i han subratllat que “protesten per una promoció normal i habitual”.

Des de l'establiment s'han mostrat sorpresos i subratllen que tot plegat ve per una promocio 'normal i habitual'

Unió de Pagesos ja fa dies que ha posat de relleu la seva indignació pel fet que les accions de promoció que distribueixen productes alimentaris bàsics de regal no s'ajusten al Codi de Bones Pràctiques Comercials a Catalunya. “Segons l'acord esmentat, el fet de no informar el consumidor del cost real del producte implica una menysvaloració del mateix per part de l'empresa”, manifesta Unió de Pagesos.

Aquesta és la segona vegada que Unió de Pagesos interposa una denúncia contra el grup alimentari. L’any passat, el sindicat va detectar la venda d’una cistella de fruites i verdures a un euro per als socis del Club Casa Ametller. La cistella contenia productes diversos oferts per sota del seu preu d’adquisició.

Comentarios
Multimedia Diari