Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Unió de Pagesos reclama més aigua a l'ACA per salvar els avellaners

Alerta del risc per la seva "supervivència" davant la falta d'aigua del pantà Riudencayes. Des de l'Agència Catalana de l'Aigua asseguren que estan investigant consums sense tenir concessió 

F.G.

Whatsapp
Imatge d'arxiu del Pantà de Riudecanyes. Foto:A.M.

Imatge d'arxiu del Pantà de Riudecanyes. Foto:A.M.

Unió de Pagesos (UP) reclama solucions a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per salvar els cultius d'avellaners i d'horta davant l'escassetat de recursos que presenta l'embassament de Riudecanyes.

Des del sindicat agrari alerten que la "supervivència" dels arbres està en risc i que "es pedrà una part molt important de la campanya si no plou i durant un any no es pot regar". Així mateix ho ha assegurat aquest dijous el coordinador comarcal del Baix Camp d'UP, Josep  Ferré, abans de referir-se a l'estat de les reserves del pantà de Riudecanyes. Avui en dia, està al 27% de la seva capacitat total, mentre que el de Siurana està al 21%.

Per tot plegat, Unió de Pagesos ha demanat una reunió urgent amb l'ACA per mirar de buscar una solució urgent que, segons el sindicat, passaria per destinar els recursos disponibles de Riudecanyes, exclusivament, per a l'agricultura. "Volem que l'ACA proposi als ajuntaments que utilitzen recursos del pantà de Riudecanyes a modificar temporalment les condicions i utilitzar altres fonts". Ferré s'ha referit als municipis de Reus, Riudoms, Vila-seca i Riudecanyes perquè s'abasteixi  per a ús de boca amb l'aigua procedent del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT ) i deixin la del pantà de Riudecanyes només per als agricultors. Una decisió que, en última instància, depèn de la mateixa ACA.

Des del sindicat agrari recorden que el pròxim 25 d'abril hi ha prevista una reunió de la Comissió de Desembassament de Ridecanyes per acordar les actuacions de cara als pròxims mesos i que haurien de permetre la campanya de reg. En el seu transcurs exposaran la situació real dels recursos hídrics i que és imprescindible garantir la supervivència dels arbres; si no les pèrdues per al sector seran inassumibles".

En aquest sentit, i segons les dades amb les quals treballa el sindicat, aquest any és el més sec des de 1995 malgrat els darrers episodis de pluja. D'altra banda, des de l'Agència Catalana de l'Aigua han assegurat aquest mateix dijous al Diari que estan investigant consums irregulars d'aigua per no tenir concessió.

Temas

Comentarios

Lea También