Uns 650 ballarins es donaran cita al Premi de Dansa Roseta Mauri de Reus

El certamen arriba a la seva vuitena edició més que consolidat. Se celebrarà de divendres a diumenge al Teatre Bartrina. Entre les novetats, destaca la creació del Premi a la Trajectòria en el Món de la Dansa Roseta Mauri 2017

19 mayo 2017 16:37 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Sergi Llussà té 18 anys i balla des que té ús de raó. «No he parat mai», explica el jove, amant del hip hop. La Txell, de 20, confessa que se sent molt a gust a l’escenari. I la Laia és ballarina des dels tres anys. És molt tímida però quan balla també té un talent especial i als seus 13 anys ja ha rebut diversos reconeixements. Tots tres són cares visibles de l’idil·li entre Reus i la dansa, reconeguts en anteriors edicions del Premi Beca de Dansa Roseta Mauri. Ara, el certamen, que suposa un trampolí per als joves que busquen fer-se un lloc el sector, està a les portes de la vuitena edició, que se celebrarà de demà a diumenge. I ho fa més que consolidat, amb 650 alumnes inscrits (230 més que fa 2 anys i molts d’ells a més d’una disciplina), pertanyents a 17 escoles de dansa d’uns 10 municipis de la demarcació. Un creixement que ha remarcat aquest dimecres la presidenta de l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona, Teresa Aguadé.

En total, es repartiran uns 5.500 euros en premis, a més d’altres guardons com beques de formació i vals de compra de material útil per a l’estudi. Com a novetat s’ha creat el Premi a la Trajectòria en el Món de la Dansa Roseta Mauri 2017, instituït per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. El Premi Beca de Dansa Roseta Mauri està organitzat per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona.

Entre els més destacats hi ha la beca d’estudis atorgada per la Royal Academy of Dance de Londres, que permetrà al guanyador realitzar un curs gratuït a la seu d’aquesta institució educativa a Londres durant l’estiu d’aquest any. El nom de la persona guanyadora es coneixerà durant la gala final de premis de diumenge 29 de gener a la tarda. Les altres beques destacades d’aquesta edició són una Beca del conservatori Mariemma de Madrid, una Beca pel curs d’estiu de l’Escola de Dansa Marta Bustamante de Mataró i una Beca d’estiu al Centre de Dansa de Catalunya que dirigeixen Joan Boix i Roser Muñoz. Durant els tres dies es realitzaran 36 classes magistrals.

Els professors convidats per impartir les classes i formar part del jurat són de prestigi mundial. El president és Juan Polo, solista del Ballet du Theatre du Capitole de Toulouse. També hi ha els professors Blanca Cortés en dansa clàssica, Javier Prados en dansa jazz, Neus Exposito en dansa contemporània, Rubén Pérez en l’especialitat de claqué, Eli Ayala en espanyol i flamenc, i el professor Samuel Faye en hip hop.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, subratlla la seva voluntat «de ser cada vegada més ambiciosos, en la mesura de les nostres possibilitats». S’espera que dissabte i diumenge passin pel teatre més de 2.000 persones en més de 28 hores de dansa. Els premis es lliuraran diumenge.

Comentarios
Multimedia Diari