‘Ve de Gust’ visitar la vila de Montbrió

Punt de trobada (V). L’establiment montbrionenc porta vuit anys al poble, acaba de traslladar-se a un local més gran i és conegut per la qualitat del pa i la brioixeria

11 septiembre 2020 18:10 | Actualizado a 13 septiembre 2020 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Seguim amb la sèrie ‘Punt de trobada’, on esperonem els visitants que els agradi el turisme de proximitat, i fer un volt pels diferents municipis de la comarca del Baix Camp, ho facin tot coneixent els racons més emblemàtics. Nosaltres comencem sempre a partir d’una localització en concret: els bars i els casals. Sovint són punts de reunió on s’aplega el veïnat, excursionistes i curiosos, que vénen a descobrir el poble. Aquesta setmana hem triat Montbrió.

La localitat és una destinació interessant des del punt de vista patrimonial. Conserva una estructura medieval gairebé intacta en el cas de la plaça de la Vila, així com altres carrers que l’envolten. Cal destacar tres edificis de caràcter religiós i d’interès arquitectònic: és el cas de l’Església del Carme, l’Ermita de Sant Antoni i la Parròquia de Sant Pere. L’activitat social, associativa i festiva tampoc es queda enrere a la vila de Montbrió. Podem esmentar esdeveniments com el Montbriart, una mostra d’art on participen una pila d’artistes del territori; també és un poble ric en entitats registrades i considerat ‘Vila de gegants’, ja que compten amb cinc parelles, dues de les quals estan catalogades dins el grup de gegants centenaris de Catalunya; i, a més, en el camp gastronòmic la vila destaca per la producció de moscatell i oli DOP Siurana.

El bar, cafeteria i pastisseria que hem localitzat ha estat el ‘Ve de Gust’, on hi ha l’Antònia Pedrola i la Glòria Navarro. Juntes van voler emprendre ja fa vuit anys i, recentment (tot i la crisi per la pandèmia) han volgut traslladar-se a un local més gran. «Vam començar en una botiga i farà un mes que hem apostat per establir-nos en el que, temps enrere, havia estat un bar i en el qual hi ha records i molta nostàlgia, ja que n’havíem estat clients», esmenten des de la cafeteria. L’aposta emprenedora d’eixamplar el negoci suposa oferir un servei més complet. A la cafeteria ‘Ve de Gust’ hi van veïns de tota la vida, que consideren el negoci un bon lloc –estratègic, perquè hi van caminant– i ideal per fer-hi una orxata ben fresca a l’estiu o una tassa de xocolata calenta quan arriba l’hivern. «Els nostres productes estrella són la brioixeria i el pa de qualitat, tot i que són d’allò més populars les nostres minipizzes», diuen. El negoci familiar, encapçalat per la que és la primera generació, es mostra positiu amb el futur pel que fa a la seva continuïtat. I és que «el nebot ens dóna un cop de mà en temps tan complexos com l’actual», afegeixen.

Els tres racons

Montbrió té diversos racons clau per anar a fer-hi una excursió i hem volgut saber quins són els escollits per l’alcaldessa Carmina Blay. De fet, ens organitza un pla per fer-ne una estada molt a tenir en compte. Comença l’itinerari amb un esmorzar al ja esmentat ‘Ve de gust’, on podem dur un llibre per llegir una mica o fer un passeig a l’Hort del Baldrich. «Aquest és un espai verd que tenim al mig del poble, ple de pins i on es respira molta pau», justifica Blay. Seguim amb una altra caminada pels murus, «un passeig amb plataners i bancs de formigó (els murs), on s’hi pot passar una bona estona, és una artèria on socialitzar. Hi passa molta gent», destaca. En tercer lloc, ens convida a anar cap al camí de Vilanova i «contemplar les muntanyes de l’entorn, passar per davant del Molí del Rafel i, potser, fer un esmorzar de forquilla al restaurant El Cobert».

Comentarios
Multimedia Diari