Veïns d'Alforja es reuneixen amb els Mossos arran de l'onada de robatoris

Des del novembre, el municipi ha patit una quinzena de casos en pisos i cases del nucli antic

24 enero 2020 10:43 | Actualizado a 24 enero 2020 10:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un centenar de veïnes i veïns d’Alforja es van reunir ahir, 23 de gener, amb els Mossos d’Esquadra, després que el municipi hagi viscut una onada de robatoris, tal com va avançar el Diari. En la trobada, organitzada per l’Ajuntament d’Alforja a la Casa de Cultura, es van donar pautes per incrementar els hàbits d’autoprotecció i també es va recopilar informació sobre els casos. La trobada va despertar molt d’interès, ja que diverses cases i pisos del nucli antic alforgenc s’han vist afectats, des del passat mes de novembre, per una quinzena de robatoris.

A la trobada hi van participar tres agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria reusenca dels Mossos d’Esquadra i l’alcalde d’Alforja, Juanjo Garcia. Primerament, es va fer un repàs dels diferents dispositius d’autoprotecció amb què els veïns poden equipar casa seva (alarmes, reixes, caixa forta, portes reforçades, etc). A més, també es va recordar la necessitat de mantenir uns hàbits regulars que contribueixin a l’autoprotecció (tancar la porta amb clau, mantenir l’alarma connectada, no deixar accesos oberts al marxar de casa, etc). De tota manera, els Mossos van insistir, sobretot, en dues qüestions: la necessitat de trucar al 112 cada vegada que observem persones, vehicles o actituds sospitoses i la necessitat de presentar denúncia cada cop que se sigui víctima d’alguna actuació delictiva.

Pel que fa a les intervencions dels assistents a l’acte, es van descriure situacions que han viscut algunes de les persones afectades per aquests últims robatoris i es van proposar algunes mesures, com per exemple, la instal·lació de càmeres en diferents punts del municipi, que actualment resulten inviables a causa de la seva complexitat legal.

Mossos, per la seva part, i un cop finalitzat l’acte, van recollir algunes informacions que els poden resultar útils en les investigacions que es segueixen i van insistir en la necessitat de registrar, si és possible en vídeo, conductes i actituds sospitoses. També es van comprometre a facilitar, en alguns casos, el tràmit de les denúncies a l’Ajuntament, evitant als veïns el desplaçament a la comissaria reusenca i van posar molt èmfasi en la necessitat de mantenir una actitud vigilant i comunicativa per compartir detalls que, a primera impressió, poden semblar insignificants.

Com a conseqüència d’aquests robatoris, veïns d’Alforja han constituït un grup de whatsapp per compartir informació, avisar en cas necessari, etc. Els Mossos van valorar aquesta iniciativa sempre i quan, però, la informació que genera aquest grup es comparteixi, si és rellevant, amb el 112.

Comentarios
Multimedia Diari