Más de Reus

Veïns de Reus reclamen que les administracions legislin per aturar "els abusos" de les companyies elèctriques

Recullen signatures per la causa tres mesos després de l'incendi on va morir una dona en situació de pobresa energètica a la ciutat

ACN

Whatsapp
Un grup de veïns signa contra els abusos de les companyies elèctriques en la concentració a Reus. Foto: ACN

Un grup de veïns signa contra els abusos de les companyies elèctriques en la concentració a Reus. Foto: ACN

Gairebé tres mesos després de l'incendi de Reus on va morir una dona en situació de pobresa energètica, els veïns de la ciutat han tornat a organitzar-se per reivindicar que s'actuï "per evitar abusos per part de les elèctriques" i que es repeteixin uns fets semblants. Convocats per la Federació d'Associacions de Veïns de Reus, una trentena de veïns de Mas Pellicer s'han concentrat aquest diumenge al barri per "mantenir viva la reivindicació" i exigir que les administracions "legislin d'una manera contundent", segons ha explicat el president de l'entitat, Valentín Rodríguez. "Cal que l'administració es mulli i no passi la pilota", ha afirmat Rodríguez, que considera "indignant" que avui dia es debati sobre si s'ha de tallar la llum a una família que no pot pagar la factura.

La Federació ha programat concentracions en diferents barris de la ciutat el primer diumenge de cada mes i ha iniciat una recollida de signatures per donar suport a les reivindicacions. A més, tenen pendent una trobada amb l'Ajuntament de Reus en què proposen que es revisin, si s'escau, els protocols existents per detectar casos de pobresa energètica. 

El president de la FAVR ha explicat també que la reivindicació és necessària per aconseguir que s'actuï per evitar els abusos que es produeixen per part de companyies elèctriques que, segons Rodríguez, "s'aprofiten de l'onada de fred per apujar més els preus". "Davant aquestes actuacions i davant la falta de definició clara de les administracions, hem de saber de quina part estan els governs, si dels veïns o de les companyies", ha afirmat Rodríguez, que ha apuntat que els ciutadans tenen "la sensació que es passen la pilota d'uns a altres", tot fent "compareixences i creant comissions per repartir culpes". "Qui acaba pagant, sobretot la factura, som nosaltres", s'ha queixat. 

A més de la recollida de signatures iniciada amb la intenció que "tothom sigui responsable i s'impliqui", segons Rodríguez, els veïns també han sol·licitat reunir-se amb la regidoria de Serveis Socials de Reus i amb la conselleria d'Afers Socials, amb qui encara no tenen una data fixada per trobar-se.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También