Veïns de l'entorn del Teatre Bartrina de Reus, farts d'una colònia de coloms

Uns edificis abandonats al carrer de l'Abadia s'han convertit en els nius d'aquestes aus. A més d´acumular brutícia, entren a les balconades i a les cases dels veïns

19 mayo 2017 22:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Al carrer de l’Abadia, al costat de la plaça del Teatre, hi ha dos edificis abandonats –un d’ells enderrocat de la façana cap endins– on la població de coloms s’ha assentat i ha creat diversos colomars. Els veïns d’aquest barri estan cansats de patir les conseqüències de tenir els coloms davant de les seves balconades i portals, els quals s’omplen d’excrements i de plomes.

En aquests edificis abandonats adjacents a la plaça de Teatre és evident la brutícia i abandonament que pateixen; només cal apujar la mirada per veure les balconades i les façanes plenes de plomes, porqueria i excrements. L’edifici que està enderrocat cobreix les seves finestres amb una reixa verda per a protegir la gent que passeja de possibles enderrocaments de la façana, però també deixa al descobert la colònia de coloms que hi ha dins i facilita l’entrada d’aquestes a l’edifici.

La Maria del Carme Otalora viu just davant de l’edifici abandonat. Les seves balconades estan a uns set o vuit metres d’unes altres plenes d’excrements, plomes i coloms que estan fent els seus nius en aquí. «Un dia em vaig trobar excrements en el menjador de casa meva», confessa la Maria del Carme, que afegeix que ha d’estar apujant i abaixant les persianes de casa seva cada cop que entra i surt perquè els coloms no puguin entrar. «He hagut de posar molinets als balcons per espantar-les, fins i tot CD, però continuen sense marxar», explica la veïna.

Ella mateixa explica que no hi ha hagut una mobilització conjunta de la comunitat de veïns per queixar-se a l’Ajuntament, però que una veïna va dirigir-se a Sanitat per tractar el tema: «Sé d’una veïna que va anar a queixar-se a Sanitat sobre els coloms que embrutaven casa seva, però no va anar més enllà, no va tenir més transcendència», afegeix la Maria del Carme.

En la mateixa situació es troba la veïna de la Maria del Carme, la Diana Sierra. El seu pis està just al davant de l’edifici enderrocat, també a uns set o vuit metres de les balconades plenes de coloms i de nius a mig construir. Des de les seves balconades es pot veure les bigues de l’interior de l’edifici, on molts dels coloms estan repenjats.

A les cantonades de l’interior, com també als balcons, es poden veure els colomars i tota la brutícia i excrements de les aus. «En un dels nostres balcons van fer un niu una vegada, perquè vam estar uns dies sense estar a casa i amb les persianes abaixades», confessa la Diana Sierra. Ella i el seu marit també es queixen del soroll que fan les mateixes aus, sobretot al matí, on el soroll és continu.

 

Allunyar els coloms

Com la Maria del Carme, la Diana també ha optat per posar alguna cosa a les baranes dels seus balcons per tal d’allunyar a les aus. A banda dels molinets o els CD, també estan pensant a posar alguna cosa punxeguda o algun tipus de verí semblant al de les rates.

«El que no pot ser és que aquests edificis abandonats siguin l’excusa per deixar viure els coloms aquí. No estem en un barri de la perifèria, sinó que vivim al costat del teatre Bartrina, en ple centre de Reus», sentencia la Diana.

Comentarios
Multimedia Diari