Vermudernisme

Crònica. La Casa del Vermut. Ubicada a la modernista Estació Enològica, la nova aposta turística va obrir les portes ahir per als visitants 

18 abril 2019 07:20 | Actualizado a 22 abril 2019 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Faltaven deu minuts per l’una del migdia d’ahir quan l’Arantxa i el Jordi entraven per la porta de l’Estació Enològica de Reus per descobrir la Casa del Vermut. Ubicada a l’edifici modernista, la nova aposta pel turisme reusenc ja està en marxa. De fet, molt aviat es convertirà en el punt de partida de la ruta modernista de la ciutat.

Una desena de curiosos van acostar-se durant tot el dia fins a l’espai del Passeig Prim; la majoria reusencs, però també gent d’altres comarques com la Conca de Barberà. En el cas de l’Arantxa i el Jordi, veïns de la zona, van decidir visitar les noves instal·lacions perquè, segons van explicar, «vénen uns amics aquest estiu des de l’Argentina i volem saber què ensenyar de la ciutat». La Casa del Vermut els va convèncer.

Hi han dedicat una sala —a l’antiga biblioteca— però, abans d’entrar-hi, els visitants es troben un espai amb fotografies dedicat a l’Estació Enològica, construïda per Pere Caselles el 1910. Una de les dues persones que s’encarreguen de rebre’ls, els explica els detalls de l’edifici, de gran valor patrimonial, i les diverses funcions que va acollir en el passat.

Ja dins de la Casa del Vermut, a la dreta hi ha una petita explicació —amb panells informatius— del que la capital del Baix Camp ha suposat per la història dels vins i licors, el ‘Reus, París, Londres’ del segle XVIII. Cal recordar que, molt aviat, l’espai acollirà també una exposició sobre les DO de la cambraReus (DOQ Priorat, DO Montsant, DO Terra Alta, DO Conca de Barberà, DO Tarragona i DO Catalunya).

La ‘ruta’ continua amb una mostra de les vuit marques que conformen el ‘Vermut de Reus’, per una banda les més ‘antigues’, Rofes, Iris, Yzaguirre i Miró i després, les més ‘modernes’, Cori, Olave, Fot-li i Or del Camp.

I la visita no acaba aquí. Amb la intenció d’imitar el concepte de les ‘Maison du Vin’ franceses, la Casa del Vermut segueix la tendència dels nous equipaments turístics d’anar més enllà de la seva missió informativa, permetent, entre d’altres, la degustació de producte i l’organització d’activitats relacionades amb el món del vermut i del vi. Així és com, la persona que decideix endinsar-s’hi, troba una ‘barra’ i només ha de decantar-se per un dels vuit vermuts de la marca reusenca. Un cop decidit, pot degustar-lo acompanyat d’unes avellanes de Reus. De fet, pot fer-ho assegut en una de les taules tematitzades amb etiquetes d’ampolles de vermut i, mentrestant, informar-se sobre què més pot visitar a la ciutat.

Pol d’atracció: Serà l’inici de la ruta modernista

«És molt bona notícia que la ciutat faci valdre l’Estació Enològica. És un edifici modernista molt important al país, un valor patrimonial». Són paraules de Montserrat Caelles, regidora de Projecció de Ciutat, sobre la Casa del Vermut, que aviat serà l’inici de ruta del modernisme de Reus que atrau el turisme cultural.
Des de l’Ajuntament, Calles celebra l’obertura de l’espai perquè, diu, «dóna protagonisme als productes del territori com el vermut i, més endavant, els vins». Alhora, per a la regidora, les noves instal·lacions són una «porta oberta» del territori que ens envolta. De moment, al consistori de la capital del Baix Camp no s’atreveixen a especificar xifres de visitants però esperen fer-ne un balanç satisfactori a finals d’any.
Cal recordar que la Casa del Vermut obrirà els divendres i dissabtes d’11:00 hores a 14:00 hores i de 17:00 hores a 19:00 hores, i els diumenges i festius d’11:00 hores a 14:00 hores. S’hi pot accedir de manera gratuïta.

Comentarios
Multimedia Diari