Vinyols i els Arcs incorpora un agent cívic per vetllar per la convivència

Els veïns del municipi denunciaven que no es recollien els excrements de les mascotes

09 febrero 2020 16:40 | Actualizado a 10 febrero 2020 09:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El municipi de Vinyols i els Arcs, al Baix Camp, ha incorporat la figura d’un agent cívic, una persona que s’encarregarà de vetllar pel compliment de les normes de convivència i el civisme.

Aquest nou servei municipal respon a una demanda de la població, ja que l’Ajuntament de la vila feia temps que buscava una solució a les contínues queixes veïnals sobre l’incivisme als carrers del seu poble, provocades, principalment, pel poc control de les persones cap a les seves mascotes i per l’incompliment normatiu a l’hora de llençar la brossa.

Tal com explica la regidora de Seguretat Ciutadana de Vinyols i els Arcs, Antonieta Freixas, des de l’ens municipal van detectar una forta preocupació civil «cap a la mala conducta de les persones amb mascotes, ja que molta gent porta el gos deslligat i no recull els seus excrements».

El municipi, de 2.056 habitants no disposa de Guàrdia Urbana i, després de plantejar-se diverses opcions, s’ha optat per contractar un agent cívic per tal de fer complir la normativa. Així doncs, al llarg de tot aquest any la vila disposarà d’aquest servei.

«De moment, l’agent actuarà com a vigilant i serà l’encarregat d’informar a tot aquell que faci actes incívics de la conducta i legislació que cal seguir», explica la Freixas, que també alerta que «en cas de trobar-se amb algun cas de reincidència, l’agent tindrà la potestat de denunciar la infracció a l’Ajuntament per tal que es pugui tramitar una infracció».

Aquest operari actuarà en el nucli de Vinyols i els Arcs eventualment i anirà identificada amb un uniforme corresponent.

Un altre punt negre detectat pel consistori de la vila és el reciclatge i el poc civisme en l’àmbit de les escombraries. «D’una banda, hem d’insistir en el fet que no es poden llençar materials voluminosos al costat dels contenidors i, de l’altre, hem de començar a informar i sensibilitzar sobre la recollida selectiva per tal d’aplicar-la correctament», explica la regidora de Seguretat. És per això, diu, que des de la regidoria de Medi Ambient van treballar de forma paral·lela en la incorporació de la figura de l’agent cívic.

A banda, l’agent també podrà avisar i denunciar sobre les infraccions viàries com ara sobre el mal ús de les bicicletes o dels cotxes mal aparcats.

Sensibilització

Altres municipis del Camp de Tarragona, com ara Calafell o Amposta han incorporat la figura de l’agent públic com a recurs difondre i informar a la ciutadania sobre les normes de convivència, promoure el civisme i desenvolupar taques de prevenció de conflictes.

Comentarios
Multimedia Diari