Vinyols i els Arcs recull els avets de Nadal per fer-ne compost

El municipi ha habilitat tres punts perquè els veïns que durant les festes hagin utilitzat arbres naturals els dipositin. Dilluns seran traslladats a la planta del Botarell per reciclar-los

10 enero 2020 11:05 | Actualizado a 14 enero 2020 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vinyols i els Arcs és conscient de la necessitat de reciclar i, alhora, facilitar-ho a la ciutadania. En aquesta línia, el municipi ha posat en marxa, enguany, una nova iniciativa: una campanya de recollida d’avets naturals de Nadal. L’objectiu és reciclar-los i poder fer-ne compost. «Formem part de Viles Florides i va ser en aquest context que se’ns va acudir iniciar la recollida», detalla l’alcalde Arnau Guasch. Tal com detalla la regidora de Comunicació, Marta Aubaó, tenien constància que és una acció que ja es du a terme en altres pobles, «i ens va semblar una bona iniciativa. Cada vegada hi ha més brossa i s’han d’anar trobant solucions», afegeix.

La campanya es va iniciar dimarts, 7 de gener –coincidint amb el final de les festes de Nadal–, i s’allargarà fins aquest diumenge. Per tal de facilitar la recollida, el consistori ha habilitat tres punts en diferents zones del municipi: a la pèrgola de fusta de la plaça Lluís Companys (al centre); a la plaça Fontserè, de la urbanització la Masia; i a la bateria de contenidors del carrer Mossèn Cinto Verdaguer. De moment, segons dades d’ahir al migdia, en total s’han dipositat 16 avets naturals i se n’espera que la xifra encara pugui augmentar els propers dies, «perquè pot ser hi ha famílies que encara tenen l’arbre decorat», explica Aubaó. Dilluns, la Brigada Municipal els recollirà i els portarà a la planta de tractament de residus de Botarell per tal de fer-ne compost. Altres municipis que també fan recollida d’avets de Nadal són Barcelona –amb més de 200 punts– Granollers o Sant Cugat Sesgarrigues.

Aquesta no és l’única iniciativa que aquest Nadal ha posat en marxa l’Ajuntament de Vinyols i els Arcs amb l’objectiu d’atendre les necessitats derivades de les festes. Segons explica la regidora, tant el 24 de desembre com el 5 de gener, les bateries de contenidors es van complementar amb contenidors antics. «Els vam destinar a recollir tots els embolcalls dels regals. Són dates en les que aquest tipus de rebuig augmenta i, perquè no s’acumuli a les voreres, vam apostar per reforçar el servei», detalla Marta Aubaó.

Cal recordar que Vinyols i els Arcs es va estrenar com a Vila Florida a l’octubre de 2018 amb dues Flors d’Honor, distinció que té en compte aspectes com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns o la conservació del mobiliari urbà.

Comentarios
Multimedia Diari