Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vinyols restaurarà l’antic carro fúnebre municipal

El consistori ha encarregat els treballs al fuster i ebenista Josep Maria Pedrola. La intenció és exposar la peça al cementiri per Tots Sants

Sílvia Fornós

Whatsapp
El fuster i ebenista Josep Maria Pedrola és l’encarregat de la restauració. FOTO: cedida

El fuster i ebenista Josep Maria Pedrola és l’encarregat de la restauració. FOTO: cedida

El fuster i ebenista Josep Maria Pedrola ha rebut l’encàrrec de l’Ajuntament de Vinyols i els Arcs de restaurar l’antic carro mortuori municipal. «El carro es troba actualment degradat pel seu desús i el pas del temps, ja que estava guardat en un magatzem municipal», expliquen des del consistori i afegeixen que «l’Ajuntament vol rehabilitar i restaurar aquesta peça antiga, testimoni del passat recent del poble, ja que va estar en servei ben bé fins als anys 60 del segle passat». Des del consistori també detallen que el carro el va donar la família Samà al poble de Vinyols.

«No sabem exactament quan, però formava part de la col·lecció particular de carruatges que tenia la família. El pare del mateix Josep Maria Pedrola va ser qui el va adaptar perquè s’usés com a carro mortuori, i va funcionar com a tal fins a mitjans dels anys 60», recorden des de l’Ajuntament.

Imatge de l'antic carro fúnebre de Vinyols i els Arcs. Foto: Cedida

El fuster i ebenista precisa que «entre els treballs que s’han de fer hi ha la neteja completa, arreglar el sostre, pintar, entapissar...». Explica que «també m’agradaria recuperar els escuts del poble que hi havia a cada costat del carro fúnebre, que té una alçada total de més de dos metres». El fuster i ebenista destaca el valor del vehicle. «Quan em van demanar que el restaurés em va fer molta il·lusió perquè la idea és poder-lo exposar al cementiri», afirma. Sobre això, des de l’Ajuntament confirmen que, segons les previsions, el carro podria estar restaurat i s’exposaria al cementiri municipal per Tots Sants.

Temas

Comentarios

Lea También