Virtuosos de la tecnologia als instituts Baix Camp i Rosa Mauri

S'han proclamat guanyadors amb quatre premis del concurs d'aplicacions mòbils 'mSchools App Awards'

19 mayo 2017 19:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Institut Roseta Mauri i l’Institut Baix Camp han superat amb nota la tercera edició del concurs mSchools App Awards, impulsat per Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.

L’enginy dels alumnes no té fre. En cada convocatòria sorprenen el jurat i el públic amb aplicacions que són tot un repte en diferents àmbits. Enguany aquests centres han assolit la xifra conjunta de quatre premis, el que suposa una fita històrica. My Little Baby i Auto.me han estat les propostes guanyadores de l’INS Roseta Mauri, mentre que les apps La Guerra de les Gatlàxies i Aprendre xinès han estat les premiades de l’INS Baix Camp.

«Participar és un repte per als alumnes, perquè han de preparar un vídeo explicatiu de les aplicacions, a més d’exposar públicament el treball realitzat durant el curs», explica Òscar Òdena, professor d’Informàtica de l’INS Baix Camp. Per la seva banda, la coordinadora TAC de l’INS Roseta Mauri, Sofia Gómez, i el coordinador TIC, Toni Soler, senyalen que «els premis empenyen al centre a seguir treballant en l’àmbit de les noves tecnologies».

I és que els dos instituts són un referent en la integració de les noves tecnologies a l’aula. Una iniciativa que els alumnes valoren positivament. L’Ariadna Sánchez i l’Imma Omogo són alumnes de l’INS Roseta Mauri. Destaquen que «participar en el concurs ha estat una experiència molt emocionant perquè el treball realitzat ha tingut el seu reconeixement».

«El canviador intel·ligent així com la possibilitat de registrar tota l’activitat diària del nadó han estat les característiques més destacades de l’aplicació My Little Baby», explica l’Ariadna, mentre que l’Imma senyala que «amb l’app Auto.me hem anat més enllà per centrar-nos en les emocions i ajudar a superar als adolescents la desconfiança, a més de compartir els problemes».

El Daniel Rodríguez i l’Eloi Colom són els respectius caps de grup de les aplicacions La Guerra de les Gatlàxies i Aprendre xinès, presentades per l’INS Baix Camp «l’app és un joc de cartes per a tots els públics i permet lluitar contra la màquina, a més de competir amb altres usuaris», explica el Daniel, el qual destaca l’esforç realitzat pel grup per crear tot el codi de desenvolupament de l’app. Per la seva banda, l’Eloi assegura que «l’app Aprende xinès és una important eina d’aprenentatge de l’idioma, ja que aportem més recursos de vocabulari i continguts en xinès i català».

A més de posar a prova les habilitats tecnològiques dels estudiants, el concurs també és un desafiament per les seves habilitats comercials. Com si fos una fira van presentar les seves apps al públic assistent. Una altra de les novetats és que els centres finalistes van haver de preparar una exposició de 2 minuts en anglès. «Vendre les aplicacions ha estat un dels aspectes més enriquidors, perquè hem pogut explicar directament els nostres projectes i tot l’esforç realitzat fins a arribar al concurs», destaquen els alumnes guanyadors.

Comentarios
Multimedia Diari