Visites guiades al Campanar de Reus per evitar el vandalisme

Els canvis també volen millorar la seguretat i la qualitat després de les queixes dels Campaners per la degradació del pis de les campanes

04 agosto 2019 18:00 | Actualizado a 09 agosto 2019 08:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Agència Reus Promoció ha canviat el règim de visites que es porta a terme al Campanar aquest mes d’agost per acabar amb el vandalisme al pis de les campanes i per millorar la seguretat. De fet, des de l’agència s’assegura que és una mesura sobre la qual ja s’estava treballant davant la gran demanda de visitants.

Així mateix es va comunicar el divendres als Campaners de Reus després de la polèmica sorgida a les xarxes socials per l’estat de degradació de la part superior del Campanar. El detonant va ser el vídeo d’uns turistes fent repicar les campanes davant la indignació de molts reusencs que van respondre amb dures crítiques. També van dir-hi la seva els Campaners de Reus, que van aprofitar per fer públiques les seves queixes lamentant la falta de seguretat i l’increment de les destrosses. Ells mateixos expliquen que feia temps que reclamaven una solució a l’Ajuntament.

En algunes de les imatges publicades a les xarxes socials es veuen grafitis o turistes encaramats a l’estructura de fusta que sosté la campana Petra Clàudia. També es van fer ressò de les denúncies altres associacions catalanes de campaners que donaven suport als reusencs. Aquests, a través d’un tweet penjat el divendres van agrair el suport rebut i també recollien les paraules de l’Agència Reus Promocíó al respecte que «estaven treballant per solucionar els problemes detectats».

Millor experiència de visita

Els canvis que s’han posat en marxa no afecten els horaris gratuïts de visita però sí que aquestes es realitzen en tot moment amb la presència d’un guia. Més enllà de la seguretat, el motiu del canvi sorgeix per tal de millorar l’experiència turística a causa de l’èxit que ha tingut la iniciativa de poder visitar el Campanar. D’altra banda, en aquests moments s’estan estudiant els desperfectes ocasionats en els darrers temps amb la intenció de reparar-los.

Comentarios
Multimedia Diari