Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

‘Vivim en un Estat que ens impedeix avançar cap a la democràcia’

L’acte de crida per la democràcia a càrrec d’Òmnium Baix Camp aplega a l’avinguda del Carrilet prop de 80 persones dins el debat

Cristina Valls

Whatsapp
Imatge del debat sobre la democràcia durant la jornada d’ahir, dissabte, a l’avinguda del Carrilet. Foto: Alba Mariné

Imatge del debat sobre la democràcia durant la jornada d’ahir, dissabte, a l’avinguda del Carrilet. Foto: Alba Mariné

La jornada de crida per la democràcia organitzada aquest dissabte per Òmnium Baix Camp s'ha desenvolupat en dues iniciatives informatives a la ciutadania. D’una banda, s'han organitzat durant tot el dia una exposició interactiva anomenada Murals de Democràcia a la plaça d’Evarist Fàbregues. Allà, pels volts del migdia, s’han pogut apropar gent per informar-se a l’hora de poder votar al referèndum. També hi han hagut banderoles, cartells i samarretes. «Tenim força fronts oberts. Des de murals on es poden fer grafits a través d’una mena de taller amb un lema democràtic i d’expressió, fins a photocalls. També hem anat col·locant banderes que clamen al dret a decidir. Per exemple, tenim col·locats murals a Falset. Tenim previst fer-ho també a Cambrils i aquí a Reus», ha matisat el president d’Òmnium Baix Camp, Emili Argilaga. 

L’exposició que han organitzat a la plaça d’Evarist Fàbregas ha esdevingut un punt d’informació. Foto: Alba Mariné

La zona de confort
Sobre el segon acte que s'ha duta terme a la ciutat, el debat per la democràcia a l’avinguda del Carrilet, Argilaga ha explicat que «necessitem actes on es fomenti el diàleg i el principal objectiu de fer-lo allà és marxar de la zona de confort i del centre de la ciutat, on sempre acollim els actes. Així, una altra gent ens escoltarà i ens veurà». I és que una de les fites principals és la interactuació amb la gent i sobretot amb tots aquells «indecisos que no saben si anar a votar o no. No volem que ningú es quedi a casa». A partir del 12 de setembre, de fet, tenen programat elaborar una altra cita de caràcter unitari. «Hem de canviar la forma de pensar, votar no és dolent», ha conclòs contundent el president de l’ens català. 

El fet de dur a terme el debat a l'avinguda del Carrilet pretenia fomentar un diàleg fora de les zones habituals del  nucli de la ciutat

Arribada la tarda, l’avinguda del Carrilet s'ha omplert de prop de 80 persones assistents al debat moderat pel periodista radiofònic Gerard Gort, que va repartir els torn de paraula dels dos diputats Toni Castellà (Junts pel Sí) i Joan Josep Nuet (Catalunya Sí que es Pot). Ambdós han fet palès el seu posicionament envers el referèndum i del que han fer gala també és de la frase «vivim en un Estat que ens impedeix avançar cap a la democràcia», una frase que ha despertat aplaudiments d’entre el públic. 

«Estem en un moment històric i hem d’exercir el nostre dret a decidir», ha dit la seva Castellà. Nuet ha agafat el relleu amb un sòlid «aquesta no és l’etapa final de la batalla. Hem de guanyar amb gent motivada». 

Temas

Comentarios

Lea También