«Volem que la festa major de Riudoms esdevingui un referent»

Un dels pilars de l’elaboració del programa d’actes és que arribi a una gran varietat de públic, per a tots els gustos i edats

26 julio 2019 07:00 | Actualizado a 30 julio 2019 12:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Riudoms continua amb la Festa Major de Sant Jaume, la qual com bé diu el batlle del municipi, Sergi Pedret Llauradó, uneix el poble i fa revifar el patrimoni, cada cop més gran pel que fa a elements del Seguici Festiu. Així doncs, començada el dia 24, la cita anual conclourà el dia 28 de juliol.

A continuació, Pedret parla del que ha suposat la seva organització, format i la importància de la participació del teixit associatiu.

Què representa per a vostè la Festa Major de Riudoms?

Des que vam voler reformular el format de la festa fa tres anys, lluitem perquè cada cop sigui més participativa. És una de les setmanes festives més boniques de l’any. Abans com a regidor i ara com a alcalde i veí, la implicació per part meva sempre ha estat molt alta perquè són unes dates que m’il·lusionen molt.

Quins són els actes que més li agraden de la festa?

Un seria l’històric Correfoc de dissabte (27 de juliol, 22h a la plaça de l’Església), perquè sempre he estat molt implicat amb la Colla de Diables de Riudoms i un altre acte seria el de la concentració dels elements festius de diumenge (18h), perquè tens la sort de veure tots els que formen part del Seguici Festiu.

Com descriuria aquest canvi de format de la festa?

Com a una potenciació, volem que la Festa Major esdevingui un referent i que miri cap a fora, als municipis veïns, per tal d’atraure encara més gent. Vam apostar per una festa molt més llarga. No només uns dies i prou, sinó prop d’una setmana i escaig. També es van afegint més elements festius, per tal de sumar més gent a la festa, amb novetats. Elements com ara el Cavall dels Germans Nebot atrauen gent d’altres parts de Catalunya.

A més, la programació d’activitats puja de nivell. L’objectiu és que sigui molt inclusiva, que inclogui activitats per a totes les edats, gustos i públics.

Una cita en la qual se suma molta gent, entitats i associacions.

La implicació de tots és essencial, la Festa Major uneix les persones. Sense el teixit associatiu no seria possible realitzar una festa d’aquesta magnitud. Hi ha molt de treball previ dut a terme per les entitats, ampes, associacions i de l’equip de la comissió de festes de l’Ajuntament, encapçalat per la regidora de l’àrea de Cultura i Festes, en la qual s’inclou Cultura, Patrimoni, Festes i Protocol, Verònica Torres. Cal destacar també el treball continu que es du a terme durant la festa, perquè tot funcioni com és degut. Per posar un exemple, el que van dur a terme ahir al matí les Brigades Municipals en adequar de nou la plaça de l’Església després del concert del grup Trio Impossible Band, de la nit de dimecres. El cert és que hi ha molta feina que no es veu, com ara la coordinació logística o la seguretat amb el cos dels agents en els controls d’accessos.

Quins diria que són els actes imprescindibles?

La concentració i la comitiva del Seguici Festiu de diumenge és molt important i els actes litúrgics també. En són exemples la missa en honor a Sant Jaume d’aquest dijous passat al Parc de Sant Antoni i la que es du a terme aquest diumenge 28 a l’Església de Sant Jaume (19h). I també destaca, tant per a la canalla com el públic familiar en general, el Correfoc infantil de dissabte (27 de juliol, 20.30h), a càrrec de la Colla de Diablons de Riudoms.

Quines novetats han incorporat a la Festa Major d’enguany?

Hem introduït alguns canvis, com ara la inclusió de música en una activitat d’aigua i la pujada de qualitat de la selecció de grups de música participants a Barraques. És el cas d’Els Catarres avui divendres a partir de les 23.30h.

Quins reptes de futur tenen pel que fa a la festa?

En pic concloguin les festes, farem reunió de valoració, comentarem com ha anat tot i plantejarem què podem reconduir o crear de nou. El nostre principal objectiu és poder obrir la festa a tothom. Tenim constància que molta gent de fora ens ve a veure.

Comentarios
Multimedia Diari