«Volem reforçar el rol de les cambres i no perdre identitat»

El Consell de Cambres s’està reunint amb els tretze ens camerals per definir el seu futur i el paper a desenvolupar. L’objectiu és treballar de forma unida per tenir més força

29 septiembre 2020 07:40 | Actualizado a 29 septiembre 2020 07:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell de Cambres de Catalunya està treballant per reforçar el paper del total de tretze que hi ha repartides pel territori català. Encara no hi ha cap línia definida a seguir, tot i que la idea seria unir forces a través del Consell per donar més veu. Tot just ara s’està fent una roda de contactes amb tots els ens camerals per conèixer quin ha de ser el futur del Consell i repensar el seu paper per dotar-lo d’una nova funcionalitat.

En aquets context, ahir, el president del Consell de Cambres de Catalunya, Joan Canadell, va fer parada a Reus, on va explicar que, tot i que encara s’hi està treballant, l’objectiu central és «reforçar el paper d’aquests ens, treballant de forma més unida i amb una veu conjunta». Destacava que, precisament, aquest pas es dóna arrel de la seva desvinculació, a partir del juny de 2021, com a president de la Cambra de Comerç de Barcelona. Canadell deixaria aquest càrrec i, a partir d’aquell moment, estaria totalment centrat amb el Consell, «obrint-se, així, un nou escenari. I és que fins al moment, el president de la Cambra de Barcelona sempre ha estat el mateix que el del Consell», explicava el vicepresident del Consell de Cambres de Catalunya, Jaume Fàbrega. Per la seva banda, Canadell remarcava que «ni que Barcelona tingui molta força, s’ha de donar veu a les 13 cambres. Volem reforçar el seu rol, però sense perdre la identitat de cada una d’elles». Així també es va expressar el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just: «Volem que hi hagi un nou impuls». Just també va parlar de la captació de projectes europeus, «un repte on si actuem de manera coordinada tenim més possibilitats de tenir èxit i, per tant, aportar valor a les nostres comarques.

Per la seva banda, Joan Canadell va remarcar que, més enllà de guanyar més protagonisme, «si reforcem la col·laboració en el marc del Consell de Cambres podrem incrementar els serveis que cada Cambra presta a les empreses, en especial, les més petites, que tenen menys mitjans».

La trobada també va servir per reiterar que la prioritat actual és seguir assessorant les empreses per adaptar-se a les circumstàncies de la Covid-19. Tant Canadell com Just van recordar que les afectacions varien molt en funció dels municipis. La situació és molt complexa però a mig termini ens recuperarem», va dir Canadell.

Comentarios
Multimedia Diari