«Volem una Cambra de Reus moderna i que treballi per a totes les empreses»

Àgata Girbes. Cambr4.0 vol aplicar un canvi profund a l’entitat posant l’accent en les dones, els joves i les noves tecnologies. Aquest dimarts s’obre el termini per presentar candidatures

10 febrero 2019 08:39 | Actualizado a 12 febrero 2019 09:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Àgata Girbes encapçala la candidatura Cambr4.0 que el mes de maig optarà a la presidència de la Cambra de Comerç. Sociòloga, amb formació en gestió i direcció d’empreses, té clar que vol rejovenir l’entitat i obrir-la a tothom.

Quin és el principal tret distintiu de Cambr4.0?
És un projecte amb una candidatura integrada per empresaris i persones de diferents sectors i on està representat tot el territori. Sumen més d’un centenar d’empreses, totes elles formades per persones joves, preparades, que coneixen les necessitats reals i que estan molt engrescades amb el projecte i els nostres valors de transparència, transversalitat, sostenibilitat i igualtat.

Durant la presentació a El Círcol es va subratllar molt la necessitat d’un canvi i de rejovenir l’entitat...
Volem un canvi en la forma en com s’estaven fent les coses i portem futur, projectes i també moltes més dones. Hi haurà una presidenta dona però també la vicepresidenta que presentarem serà una dona, un fet que no s’ha vist mai. Però no volem només un canvi de presidència, sinó també una manera de fer les coses que sigui diferent. Canviar la imatge arcaica i densa que té l’entitat i que recuperi el seu lideratge. Volem que sigui una cambra moderna, que treballi per a totes les empreses, amb una nova manera de gestionar i apostant per les noves tecnologies.
 

«La vicepresidenta que presentarem també  serà una dona, un fet que no s’havia vist mai»

Llavors, està clar que Cambr4.0 no és una opció continuista...
No som continuistes. Això no vol dir que siguem una candidatura que trenqui amb tot el que s’hagi fet. Volem un canvi, però allò que s’està fent bé ho seguirem fent i ho intentarem millorar.

La Cambra de Comerç ha deixat de ser un referent per als empresaris i per a tot el territori?
Ens hem trobat en el fet que existeix una falta de connexió entre la cambra, el territori i el petit empresari. La sensació que tenen aquests és que sempre s’ha mirat més per les grans empreses. I les petites i mitjanes són moltes i molt importants. No vol dir que abans no es tingués cura d’elles, però se’n pot tenir molta més. La diversitat territorial és un dels nostres eixos de treball, per això crearem el representant de comarca que ens permetrà conèixer les necessitats reals de cada zona.

Alguna necessitat comuna que ja hàgiu detectat?
El comerç i la formació són temes que han sortit en tots els municipis. El comerç té una necessitat real perquè estan tancant moltes botigues. Però no només a Reus, a Vimbodí o a Montblanc també tenen la necessitat de dinamitzar el comerç. Crearem xarxes i comissions per tractar aquests temes.

Com afronten el problema del finançament que tenen actualment les cambres? 
Hem d’oferir més serveis i de més qualitat. Alguns d’ells seran de pagament, o sigui que només aconseguirem que hi hagi una demanda si aquests són de qualitat i ajuden a suplir les necessitats reals dels empresaris. Però també hi ha molt finançament en l’àmbit europeu que no s’està fent servir. Les cambres tenen una xarxa d’àmbit europeu que facilita que puguin arribar molts projectes.
 

«Som una candidatura integradora i oberta a totes aquelles empreses que vulguin ajudar a posar la cambra al mapa»

Arribats a un cert punt, es plantejarien un acord amb la candidatura de #TotsSomCambra? 
No ens tanquem a res. Som una candidatura integradora i oberta a totes aquelles empreses que vulguin ajudar a posar la cambra al mapa, però pensem que ara és el moment que hi hagi un lideratge femení i aquest és un dels puntals del nostre canvi.

S’ha mantingut alguna trobada oficial? 
No hi ha hagut cap trobada oficial. Però estem oberts que n’hi pugui haver, sempre amb el nostre projecte al capdavant.

La cambra sempre s’ha significat per la defensa del territori en aspectes com la mobilitat o les infraestructures...
Volem portar la veu de les empreses i les seves necessitats allà on sigui necessari per tirar endavant el territori. Ens reunirem amb les entitats que convingui per posar damunt la taula projectes com el baixador de Bellissens, el ferrocarril, la carretera de Montblanc... Però també les xarxes virtuals per poder tenir negocis. Facilitarem eines tecnològiques i que la Cambra tingui representació a cadascuna de les comarques. 

Per què decideix fer un pas endavant i presentar-se a presidir la Cambra?
Sempre he sigut molt emprenedora, i liderant Dona i Empresa vèiem que hi havia una necessitat de canvi a la cambra. Trobàvem aquesta obsolescència, que certes coses no es tiraven endavant i que la burocratització no era eficient. En veure l’oportunitat de crear un equip amb ganes, doncs, vaig decidir-me tirar endavant. 

Comentarios
Multimedia Diari