Volen reduir la ràtio de nens per classe per no tancar aules

La regidoria d’Ensenyament vol evitar que el descens del padró acabi amb el tancament de dos grups de P3 del Joan Rebull i Isabel Besora

25 enero 2018 09:54 | Actualizado a 25 enero 2018 10:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Consell Escolar Municipal (CEM) de Reus es va reunir dimarts per tractar diferents aspectes de l’àmbit educatiu. Entre aquests, va decidir sol·licitar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat la revisió a la baixa del nombre d’alumnes per classe, tant de primària com de secundària, per evitar el tancament d’aules.

Concretament, es vol evitar la reducció de dos grups de P3 de les escoles Joan Rebull i Isabel Besora de cara al curs 2018-2019. Una situació, explicaven des de la regidoria d’Ensenyament, que es dóna per les previsions de descens del padró municipal.

«L’any vinent, aquests dos centres educatius oferiran un grup menys de P3 respecte del curs actual a causa de la baixada prevista en el nombre de persones nascudes a la ciutat».

Així s’explicava en el comunicat enviat ahir, en el qual també s’apuntava que la reducció d’alumnes pel pròxim curs és de 64 infants. I és que mentre el padró corresponent al curs actual ha implicat una preinscripció de 1.092 alumnes, la previsió per l’any vinent és d’un total de 1.028.

Davant d’aquesta situació, la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, Dolors Sardà, es va comprometre durant la reunió del CEM a traslladar per escrit en els pròxims dies la petició de reducció de la ràtio de nens per classe als serveis territorials d’Ensenyament de la Generalitat per mirar de mantenir totes les aules obertes.

L’actual mitjana és de 25 nens per classe que haurien de passar a 21 o 22

Estudi sobre escolarització

D’altra banda, la reunió del CEM va renovar alguns dels seus membres i continuarà la seva funció d’analitzar l’estudi que està elaborant un grup d’experts de la Universitat Autònoma de Barcelona, titulat L’escolaritat a Reus: avaluació de la política educativa municipal per a l’equitat, que dirigeixen els doctors Enric Saurí i Sheila González.

Aquest estudi té en compte la realitat escolar de la ciutat a partir d’entrevistes a directors i docents de centres, famílies, tècnics i altres persones vinculades a la comunitat educativa, així com la valoració d’informació, estadístiques i dades relacionades amb aquest àmbit.

El CEM també va proposar un nou sistema d’adscripcions dels centres de primària als de secundària, que es vol desenvolupar durant els pròxims anys amb l’objectiu de mitigar els efectes de la incorporació d’un elevat nombre d’alumnes als instituts. 

Comentarios
Multimedia Diari