Voluntaris de la mesquita As-sunnah de Reus reparteixen 100 mascaretes al dia

El projecte es va iniciar la setmana passada i ja suma més de 70 voluntaris cosint a casa seva

03 abril 2020 10:35 | Actualizado a 07 abril 2020 08:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de fa més d’una setmana, diverses famílies de la mesquita As-sunnah de Reus han posat en marxa un projecte d’elaboració de mascaretes. La iniciativa, difosa a les xarxes, ha despertat l’interès d’un gran nombre de voluntaris, amb més de 70 i pujant. 

«Aquesta xifra prové del grup de WhatsApp. Segurament, hi ha més gent implicada, ja que comptem per famílies. Des que vam fer la crida de tota la gent que tingués una màquina de cosir a casa, hem observat una gran resposta i el rendiment és molt bo. Les peces s’exhaureixen ràpidament i es poden aconseguir de forma lliure. Necessitem tot el suport possible. Arribem a repartir 100 mascaretes diàries», diu el portaveu de l’Associació Cultural dels Musulmans de Reus, Mohamed Said Badaoui. 

El ritme de lliurament és força elevat: una persona pot arribar a adquirir una mascareta per necessitat pròpia, però també n’adquireix per a la resta de membres de la família. «Poden endur-se’n fins a tres o quatre», comptabilitza. Aquells que vulguin sol·licitar una mascareta, la poden recollir a l’avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer, número 63 (als supermercats CMR Halal) de Reus. 

Les peces elaborades a casa dels voluntaris estan precintades en plàstic i emmagatzemades dins de bosses amb el logotip de la mesquita amb seu a Reus. La finalitat d’aquesta iniciativa és que «volem ajudar, sentim que aportem un granet de sorra a aquells que ho necessiten», expressa el portaveu de l’associació.

«A més, així tenim el cap ocupat, un fet important en temps de confinament», explica. De fet, una altra forma de col·laborar amb el projecte és proporcionant material, com ara tela o gomes elàstiques per poder col·locar a la mascareta. «El ritme d’aquests dies és tan gran que l’ajuda que ens arriba no es pot rebutjar. Saber cosir ajuda molt i, aconseguir mascaretes a les farmàcies, a hores d’ara és força complicat», afegeix Mohamed Said Badaoui. A banda de personar-se al punt de recollida, els interessats poden posar-se en contacte amb la mesquita a través del Messenger de la pàgina de Facebook, el mail mezquitareus2016@gmail.com o per telèfon (693938124).

Cementiri i musulmans

Recentment, des de la mesquita As-sunnah s’ha donat a conèixer a través de les xarxes, l’entesa entre Ajuntament i col·lectiu musulmà pel que fa als traspassats que professin la religió musulmana, els quals «rebran una sepultura digna, segons els principis islàmics i els enterraments es duran a terme al Cementiri General de Reus» en el marc de la situació actual d’Estat d’Alerta i el confinament en el qual es troba tothom. 

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals a l’Ajuntament de Reus, Montserrat Flores, explica en aquest sentit que «no és el primer cop que s’enterren musulmans a Reus». «La qüestió és que fins ara no tenien tradició d’enterrar-se, creences i costums culturals diferents que no totes s’adapten a la legalitat actual. Ha calgut, doncs, un diàleg», expressa. Com diu Flores, el col·lectiu demanava ser «repatriat al país d’origen», però suposava un assumpte complex amb el tancament de fronteres i «estaven preocupats perquè part de la comunitat eren persones converses que sempre han estat aquí», diu. «Tenen lloc per enterrar-se segons els seus costums. Els hem trobat un lloc per si ho necessiten, no són espais reservats. Al cementiri sempre hi ha hagut diversitat de sepultures», completa. 

Comentarios
Multimedia Diari