Vuit municipis del Priorat participaran en el Most Festival

El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava arrencarà demà dimecres i s’allargarà fins al 2 de desembre en diferents indrets de la comarca

27 noviembre 2018 11:26 | Actualizado a 27 noviembre 2018 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reivindicar el món vitivinícola i debatre les diferències que hi ha  en la forma de fer dels diferents professionals de la vinya. Aquest és un dels objectius del Most Festival, el certamen Internacional de Cinema del Vi i el Cava, el qual arrencarà demà dimecres i s’allargarà fins al 2 de desembre amb projeccions gratuïtes de pel·lícules (a excepció d’un parell) sobre el sector a vuit indrets de la comarca del Priorat: Cornudella de Montsant, Marçà, la Vilella Baixa, la Cartoixa d’Escaladei, Falset, Bellmunt del Priorat, Capçanes i el Masroig.  

El projecte va néixer fa vuit edicions al Penedès. La fórmula de veure pel·lícules i tastar el vi un cop acabades va consolidar-se i, més endavant, es va expandir fins al Priorat, on hi ha una cultura vitivinícola «rellevant», segons va dir ahir el codirector del Most Festival i director de Vinseum, Xavier Fornos.

«Fa tres edicions que gaudim d’aquesta extensió del festival al Priorat. Ajuda a agermanar diferents municipis del territori, els quals comparteixen pel·lícules sobre el vi i se’n parla de com es treballa», va afegir Fornos. Les vuit sessions de cinema inclouran pel·lícules estrangeres, espanyoles i catalanes.

Segons van destacar Fornos i el Responsable d’Activitats del Most Festival, Jordi Ribas, hi ha entre un 65 i un 70% de pel·lícules internacionals i 25% són catalanes. «Si es compara la producció catalana amb l’estrangera, el volum pot semblar menor, però són les més premiades al festival», van assegurar Fornos i Ribas.

La programació d’enguany acollirà diferents peces que fan confluir òptiques diferents sobre el món del vi i on s’hi afegeix ficció. És el cas de Pickpocket (Madeleine Clair, França, 2018), La dormance (Vincent Malaisé, França, 2018) i El origen (José A. Campos, Espanya, 2017), que es projectaran el primer dia de festival a Cornudella de Montsant (20 h).

També hi ha apostes com  Château Pekin (divendres a Marçà, 20 h), on es fa visible com la Xina s’interessa pels vins europeus. Un documental on serà autora i protagonistes és Revolución Líquida (Clara Isamat, Espanya, 2018), dissabte, a la Cartoixa d’Escaladei, a les 12 h. 

El festival ha anat rebent el suport de força entitats i patrocinadors. És el cas de l’Ajuntament de Falset, la DO Montsant, l’Institut Català de la Vinya i el Vi i la Diputació de Tarragona, entre altres. A tot això, el regidor de l’Ajuntament de Falset Jordi Castelló va puntualitzar que «des del principi vam saber que havíem d’apostar per la DOQ Priorat i la DO Montsant, després ho vam fer amb la Fira del Vi. Van aparèixer més cellers i, quan vam assabentar-nos que es volia dur el festival a la nostra zona, no ho vam dubtar». 

«Al principi el festival del Penedès i el del Priorat es feien de forma simultània, però d’un temps cap aquí hem espaiat calendaris. El certamen originari es va dur a terme enguany del 8 al 18 de novembre, i com que a la cloenda lliurem els premis de les diferents peces audiovisuals; a l’hora de dur-lo terme al Priorat ja sabem qui són els guanyadors», va continuar Fornos. Les entrades ja estan a la venda a www.mostfestival.cat. També es podran comprar el mateix dia de projecció.

Comentarios
Multimedia Diari