Wifi gratuït a tots els autobusos de Reus

Aquesta mateixa setmana ja està disponible en cinc autobusos i està previst que abans d’acabar el mes de maig a tots els vehicles de la flota

03 mayo 2018 10:46 | Actualizado a 05 mayo 2018 19:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’empresa municipal Reus Transport incorpora des d’aquest mes de maig el servei WiFiBus, una connexió WiFi gratuïta disponible a tots els autobusos de la flota per a tots els viatgers del transport públic municipal.

Per poder oferir WiFiBus, Reus Transport ha instal·lat un router 4G a tots els autobusos, amb una línia mòbil d’accés a Internet que incorpora un senyal de WiFi obert. El servei és gratuït i té una amplada de banda màxima de 150/50Mbp (de baixada i de pujada, respectivament).

Els usuaris que vulguin accedir a WiFiBus només caldrà que introdueixin les credencials col·locades de manera visible a l’interior de tots els vehicles: els usuaris han de localitzar amb el seu dispositiu la xarxa REUSTRANSPORT i introduir la contrasenya REUSTRANSPORT, tot escrit en majúscules.

Així, a partir d’ara, tots els viatgers de Reus Transport podran conectar-se a Internet gratis amb els seus dispositius mòbils –telèfons, tauletes o ordinadors portàtils– durant els seus trajectes en bus per la ciutat.

Des d’aquesta mateixa setmana el WiFiBus ja està disponible en cinc autobusos de Reus Transport i està previst que abans d’acabar el mes de maig, tot els vehicles de la flota –un total de 15 busos– ja incorporin el servei de wifi gratuït.

L’oportunitat per oferir nous serveis

Amb la nova infraestructura WiFiBus Reus Transport podrà oferir nous serveis als usuaris que es posaran en marxa de cara al propers mesos, com ara el pagament del bitllet senzill mitjançant l’ús de targeta de crèdit. El projecte WiFiBus ha suposat una inversió de 9.400 euros per part de l’empresa municipal.

Reus Transport, exemple de mobilitat intel·ligent

Mesures com aquesta, que es basen en la tecnologia per millorar la qualitat de vida de manera sostenible, s’emmarquen en el projecte Reus Smart City, amb nombroses aplicacions dutes a terme en l’àmbit de la mobilitat. Reus Transport ja fa temps que ha incorporat la tecnologia per millorar el servei i la informació a l’usuari. L’accés a la xarxa a través de tota la flota d’autobusos és el darrer exemple d’aquesta aposta tecnològica.

Marc Arza, regidor d’Urbanisme i president de Reus Transport, destaca: «l'empresa municipal Reus Transport sempre s’ha caracteritzat per la seva orientació a l'usuari, incorporant les noves tecnologies per millorar el servei i, sobretot, per facilitar l'accés a la informació des de qualsevol lloc, ja sigui a les parades, a través de l'ordinador o des del mòbil.

En aquesta línia, només era qüestió de temps que els busos incorporessin accés gratuït a Internet, una nova prestació que ens obre les portes a ampliar i millorar encara més l’oferta de serveis».

La xarxa WiFiBus s’afegeix a la xarxa d’accés a Internet gratuïta que ja ofereix l’Ajuntament de Reus, Reus WiFi, que dona cobertura a través de 16 punts situats a la via pública. El balanç de 2017 va tancar amb més de 106.500 usuaris, amb una mitjana diària que el mes de desembre va arribar fins a les 400 connexions.

Comentarios
Multimedia Diari