Xavier Amorós cedeix part del seu fons personal de llibres a la biblioteca

 L’escriptor ha celebrat el seu 95è aniversari amb música i bufada d’espelmes aquest divendres al vestíbul de l'equipament

21 abril 2018 11:37 | Actualizado a 21 abril 2018 11:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Biblioteca Central Xavier Amorós s'ha omplert de gom a gom  aquest divendres a la tarda amb motiu de l’acte d’aniversari dels seus 15 anys d’activitat. El fotògraf Josep Maria Ribas Prous ha estat l’encarregat d’encapçalar les presentacions, els col·loquis previs a les activitats d’homenatge a Xavier Amorós en el seu 95è aniversari.

«Durant tots aquests anys, la biblioteca ha esdevingut un punt de trobada d’intercanvi de cultura i avui (ahir per al lector) repassem la seva trajectòria plena d’avenços», va encapçalar els parlaments la regidora de Cultura a l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles

La regidora Caelles ha repassat la trajectòria de la biblioteca «plena d’avenços»

Amb tot això, Caelles ha continuat el seu discurs amb un seguit de xifres relacionades amb l’activitat dels usuaris, entre les quals ha situat una mitjana de prop de 500 persones associades. «Hem de remarcar la tasca de totes aquelles persones que han fet possible assolir aquest objectiu que és arribar a celebrar més d’una dècada», ha dit la regidora de Cultura, tot assenyalant Xavier Amorós.

Per la seva banda, la directora de les Biblioteques Municipals de Reus, Cristina Garreta, ha agafatr el relleu de la xerrada i ha donat pas a l’acte de signatura de la cessió del fons personal de llibres de Xavier Amorós.

Cristina Garreta, directora de les Biblioteques Municipals de Reus, va donar pas a la cessió de llibres de l'escriptor 

Un llegat estranger

«El reusenc ha volgut celebrar un dia tan important com aquest amb una acció altruista. De quina manera? Doncs, eixamplant i actualitzant el fons que tenim a la biblioteca amb més obres. Val a dir, que gran part d’aquestes són procedents de l’estranger. Amb més raó, per enaltir el seu valor», ha subratllat Garreta.

Ha estat llavors, quan un cop signats els documents convinguts, Amorós ha pres la paraula. Ha vingut d’allò més preparat amb un discurs ben estructurat. «He decidit portar-ho tot escrit, perquè no se m’oblidi res», ha dit content, alhora que emocionat.

«Amb aquesta edat, es posen en valor una pila de coses i, per això, començo agraint tot el suport d’aquells que sempre han cregut en mi i han estat al meu costat. En aquesta biblioteca m’han tractat molt bé. Quan em han traslladat que li posarien el meu nom no m’ho vaig creure», ha expressat Amorós, tot recordant la notícia.

«Vaig pensar que no m’ho mereixia», ha dit el reusenc tot somrient. La tarda ha transcorregut amb un espectacle musical de Joan Pujol dedicat a l’escriptor i que ha estat batejat com a Xavier Amorós en clau de sol. Tot plegat, ha conclòs amb una bufada d’espelmes d’aniversari.   

«He decidit portar-ho tot escrit, perquè no se m’oblidi res», ha dit content Amorós

 L’exterior de la Biblioteca Central Xavier Amorós ha acollit, ja arribat el vespre, la revetlla de Sant Jordi, on hi han estat convidats els discjòqueis Joan Reig, Paul Transistor & Dj Ah!. Tots els músics han punxat els vinils del fons dipositat al mateix equipament, procedent de l’antiga Ràdio Reus. La música ha estat també acompanyada de vins del celler Bàrbara Forés i cervesa artesana de Les Clandestines.

Apunt històric

Inaugurada el 2003, la Biblioteca ocupa l’edifici de l’antic escorxador municipal, un edifici modernista dels arquitectes Francesc Borràs Soler i Pere Caselles construït el 1889, del qual s’han conservat els elements més interessants. La biblioteca pren el nom de Xavier Amorós.

Comentarios
Multimedia Diari