Xocolata i cava per pagar les obres de la Capella del Santíssim de la Prioral de Sant Pere de Reus

El projecte està redactat i només cal concretar els 25.000 euros que costarà. Per complementar les possibles ajudes d'administracions, la Prioral posa a la venta rajoles de xocolata i ampolles de cava per «corresponsabilitzar la ciutadania». 

26 julio 2018 10:33 | Actualizado a 27 julio 2018 16:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Prioral de Sant Pere espera poder veure arranjada la Capella del Santíssim en els pròxims mesos. Segons el prior, Mossèn Joan Antoni Cedó, «el projecte està fet i ara només falta aclarir el pressupost». Estima que la reforma de la icònica capella rondarà els 25.000 euros, i espera que es pugui finançar amb l’ajuda d’alguna administració. 

Amb tot, i per garantir que les obres permeten també, més enllà d’arranjar el malmès estat de la capella, renovar l’equipament tècnic de llums i altaveus, la prioral ha posat a la venda xocolatines, que ajudarien a finançar aquestes millores. 

Les xocolatines, amb un marcat to gaudinià i amb la imatge de la Prioral, les elabora Ramón de la Fuente, del Forn Huguet. «Hem de ser corresponsables del manteniment de l’església. Institucionalment i personalment. Hem d’estar convençuts que l’església fa una aportació important a la societat i al país. I la corresponsabilitat és necessària».

Afegeix el prior que «des d’aquesta convicció, avui en dia, fem-nos una pregunta: com podem exportar l’evangeli des de Reus amb denominació d’origen?» Per Mossèn Cedó la resposta és ràpida. I d’aquí sorgeix una idea original, fer rajoles a l’estil d’Antoni Gaudí, que va ser batejat a la Prioral de Sant Pere, i estampar-hi la imatge de la Prioral. 

A la xocolata, que ja fa uns mesos que es comercialitza a cinc euros la rajola i que té, segons el prior, una bona sortida entre els visitants de la Prioral, caldrà sumar-hi, a partir del mes de setembre, una ampolla de cava, fet a Reus, i etiquetada amb la imatge de la Prioral. 

Milers de visitants l’any
La Prioral, en bona sintonia amb l’Agència Reus Promoció, encarregada de dirigir la política turística a la ciutat, va rebre el 2016 més de 86.000 visitants. 

El prior espera poder enllestir ben aviat els acords previstos per tenir l’aportació de diners a través de les administracions públiques, i espera també que les donacions per part dels ciutadans permetin arranjar, en tota la seva esplendor, la Capella del Santíssim. 

Per més endavant quedarien les obres d’adequació de l’Abadia, situada al carrer de davant de la Prioral. El prior assegura que «de moment, només és una idea». 

Comentarios
Multimedia Diari