Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Aconseguir més visibilitat per als estudis de batxillerat internacional

    L’INS Gabriel Ferrater de Reus acull una trobada on assisteix tot el professorat dels diferents equips docents dels instituts públics de Catalunya en els quals s’imparteix aquesta doble titulació

    06 julio 2022 21:16 | Actualizado a 07 julio 2022 07:00
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    L’INS Gabriel Ferrater de Reus va acollir aquest passat dilluns una trobada del Programa Diploma del Batxillerat Internacional (BI) al qual va assistir tot el professorat dels diferents equips docents dels instituts públics de Catalunya en els quals s’imparteix aquesta doble titulació. «L’objectiu va ser reflexionar, compartir experiències i inquietuds entre les prop de 85 persones assistents. No és el primer cop que es duu a terme un acte d’aquestes característiques a l’institut. Trobades com aquesta serveixen per generar una xarxa de col·laboració; en aquest cas, de caràcter informal i de la qual sorgeixen sinergies», explica la coordinadora de BI a l’INS Gabriel Ferrater, Beatriz Comella.

    Recorda que, fins fa poc, eren tan sols quatre els centres públics catalans que impartien el Programa Diploma del BI, però actualment ja en són 10. «És una preparació molt exigent i prestigiosa en la qual, els alumnes surten d’allò més preparats per fer la selectivitat i el món laboral. A l’hora de seleccionar-los, seguim passos de forma acurada: hi ha una prova d’accés i una entrevista amb l’alumne», completa.

    L’activitat va desenvolupar-se en dos blocs, continua: «A la primera part es va fer una taula rodona relacionada amb els canvis que ha tingut el BI, la relació que hi ha amb les universitats i el Departament d’Educació i el perfil de l’alumnat i les seves necessitats, entre altres qüestions».

    Aquesta primera intervenció va anar a càrrec de directors i coordinadors dels centres educatius amb més trajectòria al Programa Diploma, és a dir: l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona –«amb 24 anys d’experiència», recorda; l’INS Josep Lladonosa de Lleida; el mateix Gabriel Ferrater; i l’Institut Moisès Broggi de Barcelona. En la segona part de l’acte, els professors assistents es van agrupar per àrees de coneixement per tal de continuar compartint les seves experiències didàctiques, alhora que feien propostes.

    «Les intervencions fetes per diferents docents van fer palès que el BI ha guanyat en visibilitat al llarg del temps, però s’ha de continuar treballant per impulsar-lo. És una realitat que hi ha demanda social per cursar-lo i que els resultats, per part de l’alumnat, són bons. Per tant, la doble titulació funciona. Es treballa en un programa competencial, amb alumnes responsables i organitzats», destaca.

    La iniciativa va concloure amb una representació teatral de la figura del poeta reusenc Gabriel Ferrater a càrrec dels alumnes del Programa Diploma de l’institut reusenc.

    Les oportunitats

    Comella esmenta que en aquests 10 centres educatius catalans s’ofereix la «doble possibilitat de cursar ciències o humanitats-socials, dins un plantejament –el que proposa el Programa Diploma– que és holístic i on s’han de cursar assignatures tant de ciències com d’humanitats i socials». A més, hi ha assignatures troncals, indica, com ara: «La Teoria del Coneixement, la Monografia –equivalent al Treball de Recerca– o Creativitat, Activitat i Servei (CAS)–, una assignatura que se centra en combinar el servei a la comunitat amb un treball de creativitat i d’activitat física», fa saber.

    Els centres participants en la trobada van ser –a banda del Gabriel Ferrater–, l’Institut Dertosa (Tortosa); el Jaume Vicens Vives; el Josep Lladonosa; el Moisès Broggi, L’Alzina i Pedralbes (Barcelona); l’INS Forat del Vent (Cerdanyola del Vallès); l’Arnau Cadell (Sant Cugat del Vallès); i l’Institut Sabadell. «Alguns tenen una llarga trajectòria amb el Programa Diploma i d’altres, tot just, comencen, com és el cas del Sabadell i el Forat del Vent», diu.

    Comentarios
    Multimedia Diari