Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    «Al cap de mig quilòmetre, el sac d’avellanes comença a pesar»

    Fira de Sant Jaume a Reus. Youness El Hannach i Ly Castro van guanyar una disputada cursa de portadors de sacs d’avellanes. També hi va haver competicions de salt a cavall

    23 julio 2022 22:59 | Actualizado a 23 julio 2022 23:07
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Temas:

    «L’important és agafar bé el sac i regular el ritme segons si estàs molt cansat, però, al cap de mig quilòmetre, les avellanes comencen a pesar i, a mesura que avances, es fa llarg», explicava aquest dissabte al vespre Ly Castro després d’arribar a meta. Ella és la guanyadora (3’55’’) de la primera prova a la 24a Combinada de Curses de Portadors de Sacs d’Avellanes, que va celebrar-se avui al Parc de la Festa en el marc de la Fira de Sant Jaume. En homes, va imposar-se Youness El Hannach (3’26’’), qui tampoc amagava que «tot i que faig atletisme i amb això ja tenia un avantatge, els quilos –els sacs són de 28 per a les dones i de 58 per als homes– pesen i he patit». Ambdós són reusencs.

    Castro practica ciclisme de carretera i muntanya i «fa un mes o així, vaig començar a entrenar-me per acostumar el cos a córrer». Ja havia participat a la Combinada, tot i que no a Reus, en altres ocasions i «amb la Covid, la trobàvem molt a faltar. No recordava el que costa, la calor i el mal tràngol de carregar els 30 quilos, però ens ho hem passat molt bé». Igual que ella, El Hannach també és reusenc. «El rival ha sortit molt ràpid i ha costat perquè, si et claves allà, t’acomiades», apuntava, i es mostrava «molt content» d’endur-se la victòria en aquesta cursa «diferent i divertida».

    La cita, que s’ha professionalitzat amb xip i cronometrada electrònicament, havia tancat inscripcions amb 15 homes i 6 dones. Els corredors van venir de Riudoms, La Selva, Maçanet de la Selva, Vila-seca, La Serra d’Almos i Tarragona, a més de Reus, i alguns eren «habituals», tal com explicava Ferran Cardiel des de Tretzesports. El recorregut, 1.200 metres que «costen».

    Entre els qui es van atrevir amb les avellanes, un de ben especial: Dani Jiménez, The Barber Run, un perruquer tarragoní de 56 quilos per a qui «el sac és més gran que jo». Jiménez, que corre en suport a diferents causes solidàries, arribava de «fer quatre maratons en quatre dies, sent el primer espanyol que ho aconsegueix, i ara estic plorant per una cursa d’un quilòmetre», expressava, aquesta vegada, «lluitant contra l’epilèpsia».

    Al voltant de la pista d’obstacles

    Un ambient molt familiar, acompanyat de música i de l’entusiasme pel món equí, encetava la segona jornada de la Fira de Sant Jaume, organitzada per l’Ajuntament de Reus, Reus Promoció i l’Associació Amics del Cavall Comarques de Tarragona.

    Els més petits, il·lusionats per veure saltar els cavalls, es van apropar a la pista central, on públic de totes les edats ocupava les grades disposades a banda i banda. A partir d’un circuit de deu obstacles, d’alçades variables, cada prova consistia a seguir el recorregut correctament, amb els mínims errors i dins d’un temps màxim de 76 segons. Així, el concurs de salts –en proves de 40, 60, 80 i 90 cm d’alçada– va suposar un repte per a molts dels amazones participants.

    En aquest cas, sumar punts era negatiu i tirar algun obstacle en un salt fallit va determinar la classificació final. Dins la tanca de fusta es van viure nervis, determinació, i sobretot complicitat entre humans i animals a una competició que, malgrat les puntuacions, es va caracteritzar per unes proves mixtes i amb diverses franges d’edat.

    També, va resultar tot un èxit la zona infantil. Des dels llits elàstics, partides de jocs tradicionals o les típiques casetes ferials amb premis, fins als passejos amb poni per dins el recinte. A més, les famílies van gaudir d’una «visita» a les quadres, ja que els diferents clubs hípics permetien que tothom s’apropés a acariciar els seus cavalls i a fer-se fotografies amb ells.

    A més dels cavalls, la fira sempre destaca pels seus productes de proximitat. No només fan possible el sopar popular a la fresca, també amenitzen l’esdeveniment amb diverses paradetes. Alhora, tots aquells experts en equitació poden adquirir accessoris i conèixer més informació gràcies als estands d’hípiques.

    Comentarios
    Multimedia Diari