Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Castells de 8 i de 9 per celebrar la diada de Misericòrdia

Els Moixiganguers la fan grossa Els igualadins van descarregar el 3d9f a l’actuació de Misericòrdia, i es van anotar la millor diada de la temporada, tornant a tenir la condició de colla de 9 que van aconseguir l’any 2018

| Actualizado a 24 septiembre 2022 23:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com és habitual aquests dies, el temps i l’amenaça a pluja no garantia que es pogués celebrar la diada de Misericòrdia, així com estava prevista a la plaça Mercadal de Reus. L’hora d’inici eren les sis de la tarda, però començava amb uns minuts de retard. Tot i això, les tres colles; els Xiquets de Reus, els Moixiganguers d’Igualada i els Nens del Vendrell tenien ganes de fer castells, mostrar la seva millor versió i agafar confiança de cara el cap de setmana que ve al Concurs de Castells.

Els amfitrions eren els primers a actuar. A primera ronda apostaven pel 4d8. Primer en feien un peu desmuntat, però després tornaven a prendre mides, i el tiraven amunt. El castell presentava algun problema a quarts, però l’aconseguien descarregar amb solvència. A segona ronda de castells feien un molt bon 2d7 pensant en el futur. El castell pujava una mica lent, ja que s’estrenava canalla, i això ho alentia tot. Però eren capaços d’aguantar les mides, i descarregar-lo sense molta dificultat. Posaven punt final a la ronda de castells amb el 7d7, una estructura que els servia per rodar castellers i castelleres de cara les pròximes passes. Aquesta diada els permetia agafar confiança als de la camisa avellana, i rodar diferents persones, igual que la setmana passada a Altafulla i Terrassa. Veurem quines són les sensacions al pati d’assaig de cara els dies que venen i en quines condicions poden arribar els reusencs al Concurs de Castells.

Els segons en actuar eren els Moixiganguers d’Igualada, que enguany van per primer cop a l’edició de diumenge del Concurs de Castells. Els igualadins encara no havien fet cap intent de castell de 9 a plaça, però la seva intenció era fer-ho. Arribaven a Reus disposats a això i amb ganes de mostrar que se senten molt còmodes amb la gamma alta de 8. Per aquest motiu, començaven l’actuació amb el 5d8. Primer, igual que els Xiquets de Reus, feien un peu desmuntat, però després tiraven amunt la catedral, que pujava sense excessives dificultats i la descarregaven sense patir. A segona ronda arribava el moment important, el del 3d9f. El castell presentava cert nerviosisme, però pujava bé, a la descarregada és quan el van haver de treballar. Eufòria entre els de la capital de l’Anoia que s’anotaven aquest primer castell de 9 de l’any, cosa que els dóna la màxima confiança per afrontar el Concurs de Castells del cap de setmana que ve. A més revalidaven la condició de colla 9, que la van aconseguir el passat 2018, durant el Concurs de Castells a la jornada de dissabte. La cirereta del pastís era el 2d8f que descarregaven amb total confiança. És la millor actuació que han fet durant aquesta temporada, i igualant la de la seva història, sense el pd6, que van carregar també el 2018. Gran satisfacció entre els Moixiganguers d’Igualada que tenen, com a mínim, la intenció de repetir aquesta actuació de cara a diumenge que ve, i qui sap si podríem veure un altre castell de 9, com seria el 4d9f, estructura que han anat treballant al pati d’assaig.

Els Nens del Vendrell començava l’actuació amb molt bon peu. Descarregaven el seu cinquè 5d7 de la temporada. Continuaven l’actuació amb un bon 4d7p. Finalitzaven amb el 4d7. Als Nens del Vendrell els servia l’actuació per rodar la gamma alta de 7. Qui sap si de cara la setmana que ve podrien fer un pas més aquesta temporada, i intentar assolir algun castell de 8. Enguany encara no han provat cap d’aquests castells, la pandèmia els ha passat factura, però tenen ganes de poder-ho fer en un futur pròxim. És cert que han aconseguit en una ocasió el 2d7, i l’han deixat en carregat dos cops. Els vendrellencs van al Concurs a la jornada de dissabte amb ganes de mostrar que hi són, i que tenen fam de fer coses més grans.

L’actuació de Misericòrdia de Reus servia per posar punt final a un dissabte amb moltes cites castelleres al Camp de Tarragona. Començava amb els tradicionals castells i pilars caminant de la Mercè amb les quatre colles de Tarragona, i acabava veient un castell de 9 a la capital del Baix Camp.

Aquest diumenge tindrà lloc ja la primera jornada del Concurs de Castells, que donarà pas a unes jornades intenses que s’allargaran fins a la setmana que ve. És la traca final d’una temporada, la que s’ha pogut fer amb totes les garanties des de l’inici de la pandèmia. Després del Concurs encara quedaran actuacions, com poden ser Santa Úrsula a Valls o Tots Sants a Vilafranca del Penedès, que serviran per acabar de veure per on va la recuperació.

Comentarios
Multimedia Diari