Castellvell del Camp inaugura la Biblioteca Marina Capdevila

L'acte es va produir en motiu del Dia Mundial de la Poesia i on també es va inaugurar l'Ateneu Popular

22 marzo 2022 11:06 | Actualizado a 22 marzo 2022 12:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La inauguració de la Biblioteca Municipal Marina Capdevila Ollé de Castellvell del Camp va produir-se en motiu del Dia Mundial de la Poesia. A més, també va coincidir amb la inauguració de l'Ateneu Popular del municipi. 

L'acte va començar amb el descobriment de la placa commemorativa, a càrrec de l'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté. A continuació es va celebrar l'acte institucional, presentat pel regidor de Cultura, Jordi Jové, que va destacar la importància que la biblioteca estigui integrada a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya. Jové també va posar en valor el caràcter “multifuncional” de l'Ateneu, així com el seu paper de dinamitzador cultural.

Sabaté va destacar tres motius pels quals s'ha inaugurat el nou equipament: “El primer perquè forma part de la Xarxa de Biblioteques, en segon lloc perquè té el nom d'una dona que va ser un referent pels alumnes i, el tercer motiu, perquè tot l'edifici de l'Ateneu Popular estigui ben utilitzat i sigui un referent cultural al municipi, on s'organitzin activitats tan diverses com exposicions o concerts”.

L'alcalde va acabar amb unes paraules de suport “a les persones que pateixen la guerra d'Ucraïna” i va donar les gràcies “per la solidaritat que el poble de Castellvell heu mostrat amb el d'Ucraïna”.

Diversos familiars i exalumnes de la mestra i pedagoga també van ser presents a l'acte. El nebot de Marina Capdevila, Emili Capdevila, va adreçar unes paraules en nom de la família i va descriure la Senyoreta Marina com “una mestra innovadora i vocacional”. A continuació es van lliurar els premis del Concurs Punt de Llibre 2022.

A l'entrada de l'Ateneu Popular també s'ha dedicat un audiovisual al “món de la Senyoreta Marina”, amb fotos antigues, llibres de text i altres documents aportats per exalumnes i per la seva família.

'El Poema Inacabat' de Gabriel Ferrater maridat amb “sarsuela”

La companyia Produccions Lo Nostro va ser l'encarregada de tancar l'acte amb la representació de l'obra El Poema Inacabat, amb motiu de la commemoració de l'Any Ferrater. El grup teatral va aconseguir, de manera innovadora, connectar el teatre amb l'art de cuinar amb una simbiosi de poesia, teatre i dansa.

La cuina de l'espectacle -concretament una “sarsuela”- va anar a càrrec de la coneguda cuinera Mariona Cuadrada, veïna de Castellvell, perquè com diu ella mateixa: “Cuinar és com fer un poema que després ofereixes als altres”.

Comentarios
Multimedia Diari