Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Dames i Vells centren la sàtira de la Festa Major de Reus

Temes d’actualitat, com el darrer any de Carles Pellicer com alcalde o la guerra d’Ucraïna, a l’ordre del dia

| Actualizado a 26 junio 2022 22:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quatre parelles de dames i vells, el batlle, el senyor rector, la Mosso d’Esquadra i dos diables entren a plaça entre música i aplaudiments, i comença l’espectacle de Dames i Vells, ben farcit de crítica i sàtira. Que aquest és l’últim any de Carles Pellicer queda ben clar, però «us deixaré a la Teresa Pallarès», exclamava el batlle. Ara que, n’hi ha que creuen que amb la calor se li «ha fos una neurona!» per convidar a l’alcalde de Tarragona, que serà el convidat d’honor a les Completes d’enguany.

El ball repassa els temes més d’actualitat, des de la política més local, a la internacional, fent especial incís amb la guerra d’Ucraïna, però sense deixar passar l’oportunitat per ‘atacar’ la ciutat veïna, i que «amb aquells míssils que tenen a Rússia (...) que els enfoquin cap a Tarragona». La crítica també va dirigida cap als propis reusencs, que «aneu molt de RTV, però ho compreu tot a Amazon». El senyor rector, per la seva banda, es ‘queixa’ de què el món del teatre els hagi tret protagonisme davant les darreres denúncies contra abusos.

Així és com s’encetava, aquest tarda, el ball de Dames i Vells de Reus, amb una primera actuació a la plaça de David Constantí, per després seguir amb tres representacions més a la plaça de Sant Miquel, Jardí de la Casa Rull i el carrer del Vidre. Un ball parlat que aquest dilluns, 27 de juny, també es podrà tornar a veure pels carrers i places de Reus amb un total de quatre passis.

Matí per als més petits

Balls i parlaments ja s’han viscut pel matí a la plaça del Castell. En aquesta ocasió, amb els més menuts com a protagonistes. El Ball de Marcos Vicente ha sigut l’encarregat d’obrir la plaça, amb la història entre pirates turcs i el personatge valencià, Marcos Vicente, per després continuar amb el Ball de Gitanes petit i el Ball de Pastorets, també petit.

$!El Ball de Marcos Vicente ha obert, aquest matí, la tanda a la plaça del Castell. FOTO: Alfredo González

Sobretot pares i mares han omplert la plaça, posant-se a primera fila per fotografiar i enregistrar els seus fills en acció.

Comentarios
Multimedia Diari