El bar Dip, tracte familiar i cuina a la brasa

El local té gairebé dos anys de trajectòria a la vila de Pratdip i és popular pels seus plats de carn i acompanyaments de verdures de temporada

07 septiembre 2020 07:40 | Actualizado a 13 septiembre 2020 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Seguim amb la sèrie ‘Punt de trobada’, on fem ruta pels municipis de la comarca del Baix Camp a partir d’una localització en concret: els bars i els casals. Sovint són localitzacions on es troba el veïnat i fa petar la xerrada, juntament amb visitants que vénen de fora a descobrir els racons del poble.

Aquesta setmana, hem triat Pratdip, vila també coneguda per la seva llegenda popular i imaginativa de la mà de Joan Perucho on ens presenta el dip (d’aquí el nom de la vila): un gos enviat de l’infern, una variant vampírica de gos assilvestrat, representada a l’antic retaule de Santa Marina i que, a més, forma part de l’escut del poble.

L’animal, de fet, n’ha esdevingut tota una icona turística a partir de la qual s’han organitzat rutes per a famílies amb la finalitat que es conegui aquesta bèstia mitològica i, a més, els paratges naturals de la vila. Pratdip es troba al sector meridional de la Serra de Llaberia. El seu terreny és esquerp, interessant per copsar amb la mirada.

Bona acollida

Comencem l’estada al poble a la terrassa del bar Dip, on David Pérez i la dona fa gairebé dos anys que són al capdavant del negoci. En fan un bon balanç, parlen meravelles de la localitat. Són de Badalona i Pradip els va acollir molt bé. «És un poble petit amb un veïnat molt agraït», diu Pérez. Amb l’arribada de la pandèmia, però, han patit força: no van voler arriscar-se a activar cap servei a domicili i van tancar una temporada llarga. «La gent té por i prefereix estar-se a casa seva per prevenció», manifesta Pérez.

Populars a la vila pels seus plats de carn a la brasa, on ens destaquen el xai, la costella, el pollastre i la llonganissa –que acompanyen amb xampinyons i, si és temporada, amb carxofes–, han acabat fidelitzant més d’un client. «Acostumem a tenir molta clientela local i, arran la Covid-19, el volum de feina ha baixat molt i aquest estiu ho hem notat. A més, des que van treure el Rally de la zona, hem perdut visitants que venien a viure l’experiència», completa Pérez.

Racons emblemàtics

Pratdip compta amb diversos racons emblemàtics i hem volgut saber quins són els escollits per l’alcalde Joan Maria Rovira: «L’Ermita de Santa Marina i el seu entorn, el Castell de Pratdip –convertit en mirador i el casc antic amb les torres de defensa– i la Serra de Llaberia, amb el Racó la Dòvia per poder fer excursions de tota mena».

Si fem desglossament del perquè és interessant anar a fer una visita a cadascun dels llocs esmentats podem començar dient que fins a l’Ermita de Santa Marina, a quatre kilòmetres del poble, s’hi pot anar fent ruta a peu i podem arribar fins a la font que hi ha allà. A més, el poble conserva dues torres de la muralles i les runes d’un castell, que cal visitar també.

Per als enamorats del senderisme i els esports duts a terme a l’aire lliure, també hi ha el Racó de la Dòvia, on destaca una bona senyalització horitzontal i vertical, amb diversos penells que ajuden a orientar-se i camins ben fresats.

Comentarios
Multimedia Diari