<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Centre de Lectura de Reus homenatja el pioner en onomàstica Ramon Amigó

La jornada s’organitza aquest dissabte 15 de febrer (10 hores) amb motiu del centenari del naixement del també referent en toponímia al territori

14 febrero 2025 18:46 | Actualizado a 14 febrero 2025 18:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La figura del reusenc referent en toponímia i onomàstica catalanes Ramon Amigó (Reus, 1925-2011) serà homenatjat aquest dissabte 15 de febrer al Centre de Lectura (CdL) de Reus (10 hores), amb motiu del centenari del seu naixement. L’acte, organitzat per l’ateneu i la Societat d’Onomàstica, serà una jornada d’estudi i de record a qui va ser escriptor i professor.

En paraules del president de la Societat d’Onomàstica, Pere Navarro, Amigó va ser «un gran enamorat del seu país, la seva comarca, els seus paisatges i camins». Gràcies a ell, aporta, «coneixem bé molts dels noms de tot allò que ens envolta». Amigó va ser, considera, «un referent en l’àmbit, tant al Camp de Tarragona com més enllà, va ser capaç de transmetre la seva estimació pel territori, a través dels noms propis, a aquells que volien seguir les seves passes».

Navarro també esmenta que la ciència onomàstica és coneguda en l’actualitat a Catalunya, «en gran part, per la seva tasca, i tot el que va deixar escrit; d’alguna manera, va consolidar aquesta feina de treballar la toponímia».

Quatre ponències

Una sèrie d’activitats reivindicaran la feina d’Amigó aquest dissabte. La jornada començarà amb la inauguració d’una mostra bibliogràfica al vestíbul de la biblioteca seguit dels parlaments inicials, on participarà Montserrat Amigó, filla de l’homenatjat.

Després hi haurà quatre ponències: Semblança biogràfica de Ramon Amigó, per Joan Tort (10.20 h); Ramon Amigó i la seva relació amb l’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans, per Joan Anton Rabella (11 h); L’Escola Amigó d’Onomàstica, per Eugeni Perea (11.30 h); i Els inventaris onomàstics del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Estat de la qüestió, per Pere Navarro (12 h).

Comentarios
Multimedia Diari