El PSC demana al Congrés la implantació d'un horari continu d'operacions de 24 hores a l'Aeroport de Reus

També l'ampliació de les instal·lacions amb una terminal de càrrega logística

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés i candidat del PSC a l'alcaldia de Reus, Francesc Vallès, ha registrat una proposició no de llei a la cambra baixa on insta el govern espanyol a fer "totes les accions necessàries" per establir un horari continu d'operacions de 24 hores a l'aeroport de Reus. També la seva ampliació amb una terminal del càrrega logística compatible amb l'activitat comercial de passatgers, la construcció i autorització d'un punt d'inspecció fronterera de la Unió Europea i una garantia que la plantilla de treballadora i la capacitat de les infraestructures s'adequarà a les noves mesures proposades.

 

L'exposició de motius de la iniciativa que es discutirà en comissió recorda que l'aeroport de Reus és una infraestructura "clau" per al desenvolupament econòmic i social del Reus, malgrat que en els últims anys el nombre de passatgers que l'utilitzen ha caigut "de forma alarmant" de l'1,7 milions al 2009 a 850.000 al 2014.

 

Vallès destaca que l'aeroport té capacitat operativa per rebre més de 4 milions de passatgers l'any "i unes clares potencialitats per convertir-se en una terminal de càrrega logística", i per tant cal "aprofitar al màxim" la infraestructura, fer-la competitiva i "convertir-la en un autèntic instrument de dinamització del territori".

 

En aquest sentit, recorda que en els pròxims dos anys estan previstos dos grans esdeveniments multitudinaris a la demarcació de Tarragona: l'obertura del parc temàtic d'atraccions Ferrari Land al 2016, i la celebració dels Jocs del Mediterrani al 2017. "És necessari anticipar-se i fer totes les gestions necessaris per reactivar l'aeroport i aconseguir que sigui suficientment atractiu i competitiu per captar noves rutes i operadors", diu.

 

Segons Vallès, un horari continuat de 24 hores de funcionament operatiu "possibilitarà i impulsarà la captació de rutes de companyies aèries, fins i tot la possible elecció com a base operativa de part d'alguna companyia aèria, com va ser el cas de Ryanair entre 2008 i 2011".

 

A més, continua l'exposició de motius, cal que Reus es converteixi en una terminal de càrrega logística "amb capacitat per importar i exportar mercaderies de grans dimensions" i també impulsar l'autorització com a Punt d'Inspecció Fronterera de la UE "que permeti la realització de controls veterinaris oficials de productes d'origen animals i animals procedents de països tercers".

 

Tot plegat, segons Vallès, afavoriria "la generació de sinèrgies amb el sector productiu, industrial i turístic de l'àrea d'influència de Reus i un previsible impacte positiu en la creació d feina directa i indirecta".

Comentarios
Multimedia Diari