El PSC reclamarà a l'Ajuntament l’obertura immediata d’Horts de Miró

Els socialistes reusencs consideren d’urgència l’obertura de la residència i el desdoblament del Cap Sant Pere

| Actualizado a 16 julio 2019 19:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’agenda política dels partits reusencs es comença a definir amb el Ple d’aquest divendres a la vista. El PSC, liderat pel socialista Andreu Martín, posarà en debat dues fites que, al seu parer, són d’urgència política: l’obertura immediata de la residència per a la tercera edat del Cap d’Horts de Miró i el desdoblament del CAP Sant Pere. El partit socialista té clar els ingredients perquè aixó es pugui dur a terme. Cal voluntat política i determinació per part del govern reusenc per aconseguir que la Generalitat compleixi els seus compromisos amb la ciutat.


Pel que fa a la residència d’Horts de Miró, la moció insta a l’equip de govern municipal i a la Generalitat a acordar de manera urgent el conveni que faci possible l’obertura de l’equipament amb les 24 places concertades. També insta a les dues parts a obrir la resta de places de què disposa la residència, que en son 52 en total, de manera pública.


Pel portaveu Andreu Martín «és incomprensible que 7 anys després de la seva construcció, la residència estigui sense ús mentre hi ha una llarga llista d’espera de persones que necessiten i reclamen fer-ne ús». Segons fonts del sindicat USITAC, hi ha prop de 170 persones grans que viuen soles i estan pendents de residència.


Millorar el Cap Sant Pere
Pel que fa al CAP Sant Pere, la moció insta al govern de la Generalitat a complir els seus compromisos d’inversió per tal de poder remodelar l’edifici de l’antic hospital de Sant Joan, a fi efecte que es pugui desdoblar el CAP i, d’aquesta manera, millorar la seva qualitat assistencial.


El portaveu socialista ha recordat que, 6 anys després que s’anunciés el projecte, al CAP Sant Pere no hi ha hagut cap moviment. «Ens trobem, doncs, davant d’un incompliment intolerable del govern en tant que afecta en gran manera la qualitat assistencial dels ciutadans a banda dels efectes negatius en la dinamització de la zona de l’antic hospital que provoca el retard en posar en marxa aquest nou equipament».


Martín ha remarcat que, en la darrera campanya per a les eleccions municipals, el gerent de la Regió Sanitària al Camp de Tarragona va anunciar, de nou, la proposta de desdoblar el Cap Sant Pere en un acte de suport a la cap de llista d’ERC, Noemí Llauradó, actual vicealcaldessa de la ciutat. «A dia d’avui, el CAP continua esperant, tot i les reiterades reivindicacions i queixes de sindicats i usuaris, que reclamen una millor atenció i unes condicions de treball més adequades per als professionals». Ha sentenciat Martín.

Comentarios
Multimedia Diari