El Sant Joan donarà un fàrmac per a l'artritis pagat pel CatSalut si funciona

El model de pagament de medicaments basat en els resultats és la primera vegada que s\'aplica fora de l\'àrea metropolitana de BCN

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Servei Català de la Salut (CatSalut) i l’Hospital Sant Joan de Reus van signar ahir un acord de risc compartit (ARC) amb la companyia biofarmacèutica Merk Sharp & Dhome (MSD). Es tracta d’un nou model de gestió, que s’aplicarà per primer cop fora de l’àmbit metropolità, i que consisteix en un esquema de pagament dels medicaments basat en els resultats de la seva administració.

L’Hospital Sant Joan de Reus donarà el nou fàrmac biològic, Golimumab, a deu pacients amb artritis reumatoide i, durant un any aproximadament, s’avaluarà la seva eficàcia. El CatSalut només pagarà el cost del tractament a MSD si s’aconsegueixen els resultats previstos en els pacients seleccionats.

Aquest nou acord de risc compartit (ARC) és el 15è des de 2011 que posa en marxa el CatSalut amb diverses companyies farmacèutiques però és el primer que es farà a la regió sanitària del Camp de Tarragona i el primer fora de l’àmbit metropolità de Barcelona.

És el segon fàrmac per al tractament de pacients amb artritis reumatoide, de moderada a greu, sobre el qual s’acorda un risc compartit amb un pagament del cost segons els resultats.

La resta s’apliquen en les àrees d’oncologia i hematologia. Amb el nou fàrmac de la biofarmacèutica MSD, el Golimumab, es pot millorar els signes i símptomes de l’artritis reumatoide, prevenir el dany estructural a l’articulació afectada i el seu deteriorament funcional.

Aquest és un medicament que forma part de la família de medicaments biològics que es donen a pacients que no responen als tractaments convencionals d’administració oral. Són aproximadament un 30% dels més de 12.000 pacients que pateixen aquesta malaltia a Catalunya. D’aquests, més d’un miler podrien ser candidats a prendre el nou fàrmac de MSD.

 

Controls cada 12 setmanes

De moment però, amb l’acord de risc compartit, s’escolliran 10 pacients de l’Hospital Sant Joan de Reus susceptibles de rebre el Golimumab i se’ls monitoritzarà i avaluarà per veure’n els resultats. Cada 12 setmanes es faran controls del grau d’avançament esperat i està previst que el seguiment duri un any, aproximadament.

Només si la seva eficàcia és la prevista pels metges reumatòlegs encarregats del diagnòstic, l’Hospital de Reus pagarà el cost del tractament, sobre uns 9.000 euros per pacient i any.

Comentarios
Multimedia Diari