El Seguici balla al Passeig de Misericòrdia de Reus

Aquest migdia s'han pogut veure els elements desfilar per l'espai tradicional on s'han celebrat cada any les festes, excepte l'any passat, que per la Covid no es va poder fer la Baixada

| Actualizado a 25 septiembre 2021 18:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La festivitat de Misericòrdia s'ha encetat aquest matí ben d'hora: a les vuit del matí ja sonaven les matinades. A les 10h, des del Campanar es va fer el Toc de Festa, anunciant la festivitat de Misericòrdia i una hora més tard, a la plaça del Santuari, s’iniciava la solemne missa concelebrada. El dia ha començat i, poc a poc, el passeig de Misericòrdia s’ha anat omplint de famílies per veure la baixada del Seguici Festiu.

Passats pocs minuts de les 12h, els Trabucaires feien notar que el seguici s’havia posat en marxa, i poc a poc, els elements han anat sortint de l’Escola Teresa Miquel i Pàmies –el punt de concentració–, per anar baixant pel Passeig de Misericòrdia, fins al Santuari. Encapçalada pels Trabucaires i els elements de foc, la cercavila ha anat avançant. El Basilisc entrava a escena amb molta energia, ballant al so de Festa Major, la cançó de la Trinca, tot recordant que avui és el dia gran. 

Les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus encara han estat marcades per la pandèmia, però s’ha començat a respirar certa ‘normalitat’, i la prova més evident ha sigut la tornada al Passeig de Misericòrdia, l’espai per excel·lència d’aquestes festes. Des de 2019 que no es veia baixar per aquí ni el Seguici Festiu ni els Diables, però enguany s’ha fet, tot i que no com un any qualsevol. L’accés ha estat limitat, tot el perímetre resseguit amb tanques i, al seu interior, cadires i grades, on només hi podien accedir aquells que havien aconseguit entrades. Inicialment, el perímetre es va tapar amb lones fosques perquè des de fora no es pogués veure el que succeïa al passeig. Però es van acabar retirant, i la quantitat de famílies que es congregaven a l’exterior del recinte era similar a les que estaven a l’interior. «Ei! Som dels pringats de fora!», cridava aquest migdia una dona des de l’exterior del recinte, tot saludant a uns coneguts que tenien entrada i eren dins esperant la Baixada del Seguici Festiu. L’altra part responia: «Però ho veureu millor que nosaltres!». Aquest era un dels grans temes de conversa de les famílies que s’apropaven al Passeig de Misericòrdia per veure els elements festius. Alguns recordaven la carpa instal·lada per Sant Pere al Parc de la Festa, «però tampoc crec que fos just...», comentaven uns altres. I és que el que molts posaven en valor és que les festes són per a tothom.

Comentarios
Multimedia Diari