El TSJC anul·la el projecte urbanístic de l'antiga Sedera de Reus

L'equip de govern de CiU celebra la decisió i assegura que li "deixa les mans lliures" per defensar la seva proposta

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el projecte residencial i d'equipaments de l'antiga Sedera, al passeig de Misericòrdia, per la manca de l'informe preceptiu de viabilitat econòmica del projecte, segons ha informat l'Ajuntament de Reus. El projecte es va tramitar durant l'anterior mandat i va ser aprovat definitivament pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat el maig de 2010. La modificació puntual de la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana permetia la reconversió del sòl industrial i comercial en un conjunt arquitectònic destinat a equipaments i habitatges. L'actual govern municipal de CiU ha valorat positivament la decisió.

La sentència del TSJC suposa l'anul·lació completa de la modificació del POUM i el retorn de l'ús dels solars a industrial i comercial. Aquesta requalificació afectava les illes delimitades pels carrers Evarist Fàbregas, de la Sedera, avinguda de Pere el Cerimoniós i el passeig de Misericòrdia.

L'equip de govern de CiU ha celebrat la sentència que tomba un projecte "que mai ha vist amb bons ulls, atesa la manca de consens amb els veïns dels passejos i l'impacte visual que l'alçada dels edificis previstos en el complex comportaria al passeig de Misericòrdia", segons un comunicat.

El regidor d'Urbanisme, Miquel Domingo, considera que la resolució judicial deixa al govern municipal "les mans lliures per defensar amb més força davant la propietat dels terrenys la nova proposta urbanística que vam pactar amb els veïns i que vam presentar el mes març d'enguany". "Una proposta amb molta més sensibilitat urbanística o social", asegura.

Comentarios
Multimedia Diari