Els sentits del Modernisme

'Gaudí i el Modernisme de Reus' és el nou espai creat per promocionar el patrimoni de la ciutat i posar en valor l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

El Gaudí Centre ha inaugurat aquesta setmana l’espai expositiu Gaudí i el Modernisme de Reus, per explicar la importància del modernisme a la ciutat i l’obra de Lluís Domènech i Montaner. El valor afegit són les noves tecnologies que obren la porta a una nova dimensió museogràfica. Destaca l’audiovisual Els somnis del Modernisme, un espectacle per a tots els sentits, que mereix que el Gaudí Centre sigui el primer equipament museístic d’Espanya que compta amb un espectacle d’aquestes característiques.

Un viatge en el temps, on el punt de partida és el naixement de l’Art Nouveau a Europa. D’aquesta manera el visitant se situa en una línia temporal que amb el pas del temps el portarà a conèixer el Modernisme català i a descobrir la figura i l’obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. La inauguració de l’espai ja ha atret nombrosos visitants. Ni més ni menys ahir un grup de turistes suïssos va descobrir aquesta experiència sensorial. Entre aquests hi havia el Fèlix. «Es tracta d’un audiovisual molt interessant que permet endinsar-se en el món del modernisme», explica i també es confessa seguidor de l’obra de Gaudí. «L’espai també m’ha permès descobrir molts detalls de la seva vida que no coneixia», afirma.

 

Interacció amb l’espai

Aquesta immersió en la importància del Modernisme a la ciutat té la seva raó de ser en un espectacle multimèdia, basat en una instal·lació multisensorial que combina tècniques de mapping indoor (l’espectacle ultrapassa el pla real de la pantalla) sincronitzat amb efectes d’il·luminació i de so. Tota una experiència per als sentits que en 6 minuts transporta als visitants fins a l’espai Reus, ciutat modernista.

En aquest espai els visitants són els protagonistes. Les xarxes socials, un interactiu per conèixer la Ruta del Modernisme i la Ruta Gaudí&Reus, un mural/skyline d’algunes de les façanes més emblemàtiques del centre de la ciutat són tres dels quatre muntatges d’aquest àmbit. El quart és estudi fotogràfic que permet als visitants poder desplaçar-se per diferents escenaris virtuals modernistes i conservar, amb una fotografia, aquest instant. Però abans de gaudir d’aquest espectacle per als sentits, els visitants han de recórrer primerament l’espai De Gaudí al Modernisme un recorregut per la trajectòria vital i professional de l’arquitecte català. En definitiva un conjunt de petjades que van permetre l’eclosió del Modernisme a la ciutat. Una nova era per a Reus.

Comentarios
Multimedia Diari