Fundació Mémora i Fundació Rosa María Vivar impulsaran la formació per a col·lectius vinculats a l’Alzheimer

L’acord inclou xerrades informatives i accions formatives sobre la salut, la malaltia, la pèrdua i el dol per a persones, famílies i professionals del sectors vinculats a la Fundació Rosa M. Vivar

| Actualizado a 21 mayo 2021 16:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mémora, a través de la seva Fundació, ha signat aquest divendres amb la Fundació Rosa M. Vivar un conveni de col·laboració que permetrà a ambdues entitats organitzar accions de formació i divulgació dirigides a persones i famílies que conviuen amb l’Alzheimer i altres col·lectius amb alteracions cognitives, així com per a professionals del sector i la població en general que tingui interès en la prevenció de la memòria i millora de la salut cognitiva.

En l’acte de signatura, que ha tingut lloc a Reus, han intervingut la presidenta de la Fundació Rosa M. Vivar, Margarita Oliva, i el director de la Fundació Mémora, Joan Berenguer, que ha aprofitat l’ocasió per entregar a la Fundació Rosa M. Vivar un centenar d’exemplars del  llibre Acoloreix la teva memòria. Es tracta d’un recull de 45 cartells publicitaris per pintar, que van marcar una època i que formen part de la memòria col·lectiva i de la vida de moltes persones. El llibre és una eina de treball inclusiva que permet fer un treball intens de reminiscència, reforçat amb un vídeo amb les imatges i cançons de tots aquest anuncis.

La Fundació Rosa M. Vivar lliurarà als professionals del l’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp aquest material didàctic per tal que contribueixin positivament al treball de les teràpies d’estimulació cognitives del Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria.

Joan Berenguer, director de la Fundació Mémora, ha subratllat: “Com a organització compromesa amb l’acompanyament a les famílies i el suport als professionals dels àmbits sanitari, social i comunitari, estem molt orgullosos d’iniciar aquesta col·laboració amb Fundació Rosa M. Vivar, una entitat molt implicada amb les necessitats socials del territori i, gràcies al seu impuls, els malalts d’Alzheimer de Reus i el Camp de Tarragona disposen d’unes noves i avantguardistes instal·lacions al Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria”.

Margarita Oliva, presidenta de la Fundació Rosa M. Vivar, ha destacat “la sensibilitat i compromís de la Fundació Mémora per afavorir col·lectius especialment vulnerables i facilitar la difusió i el coneixement d’una gran diversitat de temàtiques que son d’interès per a tothom”. “Agraïm la seva col·laboració per aportar valor afegit i un component didàctic a la societat”, ha afegit.

Comentarios
Multimedia Diari