Jaume Amenós rep un últim adéu sentit i emotiu de familiars i amics

L'ésglésia prioral de Sant Pere és va quedar petita per acollir el funeral de l'actor i president del Bravium Teatre

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’església prioral de Sant Pere es va quedar petita ahir al matí durant la celebració del funeral del president del Bravium Teatre, Jaume Amenós, una cerimònia religiosa que va acabar sent un sentit i emotiu homenatge dels seus familiars i amics.

A les deu en punt ja no hi cabia ni una agulla i la gent que va arribar a partir d’aquella hora es va haver de quedar dempeus.

La família d’en Jaume es va veure acompanyada per l’altra ‘família’ («més extensa», com va recordar el prior Creu Sáiz) formada per amics i coneguts d’un dels activistes culturals més prolífics que ha donat la ciutat de Reus en els darrers anys.

Una vegada finalitzada la cerimònia religiosa va arribar el moment de les intervencions d’uns quants coneguts íntims de l’Amenós, alguns dels quals no van poder contenir l’emoció en dirigir-se per darrera vegada al seu amic.

La música tampoc va faltar en la part final del funeral i les despulles del president del Bravium Teatre van sortir a espatlles de companys d’aquesta companyia teatral amateur de Reus, acompanyades d’un fort aplaudiment.

Jaume Amenós Masdeu va néixer a Reus el 5 de gener de 1943. La seva relació amb el teatre amateur va començar ben aviat, als 13 anys, i es va mantenir de manera ininterrompuda fins al darrer moment. Va ser director de repartiment i actor protagonista, donant vida a l’escenari a personatges com Manelic o Don Cuan Tanorio.

Impulsor d’iniciatives ciutadanes i culturals com la Innocentada o la recuperació del Carnaval a Reus, ha estat president del Teatre Bravium des de 1990, una etapa marcada per l’obertura de l’entitat i del teatre a la ciutat.

En el marc de la Festa Major de Sant Pere, va dedicar bona part dels seus esforços al vessant més lúdic de la festa: des dels escacs humans fins a les varietés de Sant Perico o el Mercat del Mercadal, una implicació per la qual el 2013 va rebre el Tro de Festa. El juny passat va ser també l’encarregat de fer la crida a la festa com a pregoner.

L’Ajuntament de Reus l’ha concedit, a títol pòstum, la Medalla de la Ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari