Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La cercavila del Seguici Petit i el Correfoc de Misericòrdia, suspesos per la pluja

Les regidories de Benestar Social i de Cultura de l’Ajuntament de Reus implementen mesures inclusives per les festes

| Actualizado a 23 septiembre 2022 21:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Reus ha suspès aquest divendres 23 de setembre la cercavila del Seguici Petit i el Correfoc de Misericòrdia a causa de les fortes pluges del migdia i tarda a la ciutat. La climatologia ha obligat a suspendre l’acte adreçat al públic familiar programat a les 18 hores i que iniciaria recorregut des de l’Ajuntament i pels carrers del nucli antic. En comptes d’això, els infants han hagut de conformar-se amb fer una visita als Gegants que es troben a l’entrada de l’Ajuntament, sota cobert. Més endavant, ha estat el torn del Correfoc, que també ha hagut de susprendre’s.

En aquest sentit, les xarxes socials de Reus Cultura o de l’Ajuntament han servit d’altaveu per anunciar-ho als seguidors de la festivitat de la patrona de Reus. Continuarà sent així durant el cap de setmana, si hi ha cap canvi en la programació s’anunciarà mitjançant els canals oficials.

Una festa per a tothom

Les regidories de Benestar Social i de Cultura de l’Ajuntament de Reus tornen a implementar enguany mesures inclusives durant la Festa Major de Misericòrdia, proposades pel programa «Festa Major per a tothom. Posem color a la festa!», que promou la inclusió en l’àmbit festiu i cultural. L’objectiu és facilitar la participació universal, és a dir, apropar la Festa Major a tots els col·lectius que vulguin participar-hi.

Com a novetat d’aquesta festa, s’incorporen pictogrames elaborats per l’Aragonès Centre de Comunicació Augmentativa i Alternativa (ARASAAC) en el programa de les festes de la Mare de Déu de Misericòrdia i un espai a la plaça del Mercadal reservat per a persones amb mobilitat reduïda i/o diferents necessitats físiques i sensorials.

Aquestes mesures ja es van incorporar en la Festa Major de Sant Pere. Un dels objectius principals és eliminar tota mena de barreres (físiques, comunicatives, socials, etc.) per facilitar la participació de qualsevol persona als actes festius que es programen amb motiu de la Festa Major de Misericòrdia. Per aconseguir això, cal posar al centre les persones amb diversitat funcional i, per aquest motiu, les mesures concretes que s’implementaran es consensuen amb les entitats i persones amb discapacitat que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat. Pel que fa a les mesures inclusives de les festes de Misericòrdia, s’organitzen al voltant de tres eixos principals: la inclusió física, la comunicativa i la social.

En aquest sentit, hi ha una simbologia específica i al programa tots els actes apareixen referenciats amb pictogrames que indiquen el nivell d’accessibilitat i característiques importants. També hi ha espais reservats de la festa, així com informació accessible al Punt d’Informació de la Festa, situat a la Casa Rull, al carrer de Sant Joan 27 (amb lavabos adaptats). Per a aquells que no hagin pogut apropar-se a veure la festivitat, també tindran l’opció de poder-la seguir en directe o veure les retransmissions de Canal Reus TV.

Per tal que persones amb dificultats de visió puguin informar-se i gaudir del cartell a partir del tacte, el programa també es podrà llegir en braille i hi ha, també, un cartell fet en relleu: es poden trobar a l’Oficina d’Informació i Turisme de la plaça del Mercadal i al Punt d’informació de la Festa a la Casa Rull. El programa, a més, està disponible al web en format digital, tan maquetat com sense maquetar per tal de facilitar-ne l’accés a les persones amb dificultats de visió.

Comentarios
Multimedia Diari