La Fundació Privada Reddis edita la història gràfica del general Prim

Es tracta d'un còmic que es distribuirà als centres educatius de la comarca per apropar la vida del reusenc universal

19 mayo 2017 23:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sintetitzar 56 anys de vida del general Prim en 24 pàgines no és una tasca fàcil i més si el format del llibre és un còmic, però la feina entusiasta que han desenvolupat les seves autores ho ha fet possible.

Història del general Joan Prim. Un reusenc universal, amb text de Carme Bigorra i Maria Josep Salvadó i il·lustracions d’Eva Ibáñez neix com una publicació que vol apropar la figura d’aquest polític i militar als estudiants de casa nostra. «Divulgar la vida de Prim era un honor però a la vegada un repte si ho volíem fer d’una manera amena i entenedora», explicava Carme Bigorra a la presentació que va comptar també amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer.

Per acomplir aquesta finalitat didàctica, la publicació es distribuirà a una quinzena d’instituts i a una xifra encara per determinar d’escoles d’arreu del Baix Camp per donar a conèixer el que va ser «un jove astut, líder entre la canalla i que amb 30 anys es va convertir en una persona admirada i a la vegada temuda», comentava Bigorra.

Amb vinyetes totalment fidels a l’època, tal com va explicar Maria Josep Salvadó, el llibre aconsegueix obrir una finestra al passat a través «d’una gamma cromàtica apagada per representar l’antiguitat», va explica la il·lustradora. La feina d’Ibáñez va consistir a traduir les idees que li transmetien les autores. «Reconec que vaig gaudir molt dibuixant-lo i més fent les batalles», explicava la il·lustradora.

Les pàgines compten també amb requadres d’informació que narren la història del segle XIX per contextualitzar el lector i ajudar a situar-lo en el moment polític que Prim va actuar, entre els anys 1814 i 1870, per entendre la seva tasca. «Volem que qui el llegeixi s’acosti al general Prim i es quedi amb ganes de saber-ne més», puntualitzava Bigorra.

La Fundació Reddis volia vincular-se amb el Bicentenari del naixement del general que es va celebrar durant l’any passat, tot i que ha finalitzat, i va decidir fer-ho a través del món de l’ensenyament.

Se n’han editat un total de 2.000 exemplars per fer arribar als joves la vida d’un fill il·lustre que, segons les autores, «tenia clar que liderant el canvi d’Espanya d’aleshores s’hi podia deixar la pell».

Comentarios
Multimedia Diari